Home Vijesti ‘Čestitka’ iz UEFA-e: Zbog Keltskih križeva prazna D tribina protiv Lyona!

‘Čestitka’ iz UEFA-e: Zbog Keltskih križeva prazna D tribina protiv Lyona!

3014
0
armada
Prazna Armadina tribina protiv Lyona

Popriličnu buru je među riječkim navijačima izazvala informacija o oduzimanju pretplata navijačima od strane riječkog nogometnog prvoligaša. Kako to obično biva priča je prenošenjem od usta do usta dobila dodatne elemente pa je dodatno ogorčenje kod neupućenih izazvala informacija kako je sve krenulo s Kantride.

Nije klub poslao nikakav popis policiji, nego obrnuto. Policija je na Kantridu poslala popis navijača kojima se zabranjuje prodaja vaučera za gostujuće utakmice i ulaznica za domaće. Klub je slijedom tog popisa zatražio povrat pretplatnih karata. Problem je što se na tom popisu nalaze navijači koji nemaju pravomoćnu zabranu dolaska na stadion, nego su se prema saznanjima policije u prošlosti ponašali protupravno, kazuje jedan od navijača iz vodstva Armade koji je želio ostati anoniman, a prenosi Radio Rijeka.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o nekolicini navijača koje je klub, na osnovu policijskog popisa, pismenim putem obavijestio o povratu pretplatnih karata. Ovime su se, prema riječima samih navijača, obistinile crne slutnje na koje su šutnjom upozorili na utakmici sa Zadrom i zato riječki navijački korpus neće podržati režim vaučera.

Istovremeno iz Nyona je na Kantridu pristigla još jedna, ovaj put šokantna “čestitka”. Prema neslužbenim informacijama, koje zvuče uistinu nevjerojatno, riječki prvoligaš zaradio je novu kaznu UEFA-e. Izaslanici krovne europske nogometne organizacije predvođeni delegatom na utakmici protiv Betisa zamijetili su na transparentima i zastavama navodne Keltske križeve. K tome, stepenice, obojane u žuto, na zapadnoj D tribini bile su neprohodne. Sve to skupa nagnalo je odgovorne u UEFA-i da na Kantridu pošalju još jednu novčanu kaznu, ali i nalože odigravanje utakmice protiv Lyona pred praznom D tribinom.

U klubu će se na ovu odluku žaliti. U kompliciranom žalbenom postupku u kojem treba proći kroz mnoge administrativne labirinte Nyona, klub će u suradnji s Armadom pokušati dokazati kako nije riječ o fašističkom simbolu zabranjenom u mnogim europskim državama od koga se i bitno razlikuje, nego simbolu riječke navijačke skupine koji nema nikakve veze s rasizmom ili fašizmom.

Na stranu što je iznos ovosezonskih kazni plaćenih UEFA-i dosegao skoro 100 000 Eura, zapanjuje drastična kazna igranja pred praznom tribinom nakon susreta s Betisom u kojem je na tribinama vladalo sjajno nogometno ozračje bez najmanjeg incidenta.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here