Home Sport Cibalia je naša utakmica života

Cibalia je naša utakmica života

322
0

Na Kantridi su sutrašnji ogled protiv »Cibalije«, posljednji službeni ove godine, označili kao jednu od onih utakmica koje se na ovim prostorima obično nazivaju povijesnima ili sudbonosnima. Možda su to malo preteške riječi, ali prema razmišljanjima odgovornih klupskih ljudi sutrašnji sudar bi mogao predstavljati svojevrsnu prekretnicu. Naime, trener Robert Rubčić je uvjerenja da bi pobjeda nad Vinkovčanima bila definitivna potvrda da je ova momčad na dobrom putu da vrlo brzo počne igrati ozbiljnu ulogu u hrvatskom nogometu. Uostalom, šef stručnog stožera »bijelih« nije zalud tijekom jučerašnje presice u nekoliko navrata naglašavao kako je riječ o jako bitnoj utakmicu, a budući da je ove sezone »Rijeka« odigrala puno »jako bitnih utakmica« odlučio cijelu ovu priču dignuti na jednu višu razinu.
    – Ovo je utakmica u rangu one s »Interom«. Za nas je ovo utakmica života! Svi znamo koliko nam u ovom trenutku znači pobjeda koju smo pod svaku cijenu tražili i u Koprivnici. Sve naše utakmice su šokantne i teške, želimo doći do one razine da od početka do kraja utakmice odigramo kvalitetno. A da bismo dostigli tu razinu potrebno nam je još rada i strpljenja – rekao je između ostaloga Rubčić i pokušao objasniti što će se dogoditi ako »Rijeka« kojim slučajem ne uspije pobijediti »Cibaliju« kao što nije uspjela »Zagreb«, »Osijek«, »Šibenik« ili »Inter«.

    – Svi znamo da se u uvjetima za igru koji će u nedjelju vladati na Kantridi lakše braniti nego napadati. Samo maksimalno spremna momčad u takvim okolnostima može garantirati pobjedu. Mi smo se u posljednje vrijeme kroz ritam utakmica srijeda-nedjelja digli na planu tjelesne spreme. To je ono što nas ohrabruje da možemo doći do važne pobjede. U suprotnom pred nama je cijeli prosinac da sjednemo i vidimo kako dalje – rekao je Rubčić, koji naravno ni ne pomišlja na mogućnost da momčad podbaci i napravi još jedan korak nazad u situaciji kada svi očekuju da će s tri nova boda udariti temelje vrijedne prizivanja vedrijeg i rezultatski nešto ambicioznijeg proljeća.
    – »Cibalia« je dobra momčad koja se čvrsto brani s desetoricom igrača iza lopte i koja zna dobro izaći u kontru ili polukontru. Uostalom, oni su također nesretno izgubili u Koprivnici nakon jedne čudne najstrože kazne dosuđene u 93. minuti. Znamo da nas čeka teška utakmica na terenu na kakvoga često nailazimo u posljednje vrijeme. Sreća je da smo navikli na teške terene, odigrali smo posljednje tri, četiri utakmice u takvim uvjetima – dodao je trener »Rijeke«, koji obnaša i funkciju sportskog direktora.

Budući da je prijelazni rok na Kantridi počeo i prije kraja jesenskog dijela sezone zanimljivo je čuti što Rubčić misli o najavljenom raskidu ugovora s Alenom Škorom i mogućnosti da se Radomir Đalović vrati u »Rijeku«.
    – S Đalovićem ćemo vidjeti što učiniti, nisam još detaljnije upoznat s time. Što se Škore tiče to je po meni normalan potez. Njegova ozljeda je nažalost takve naravi da još najmanje šest mjeseci neće biti na onoj razini kakvu tražim od igrača, da budu zdravi i spremni. Moguće je da se ponovo bude morao podvrgnuti operaciji. Što se ostalih igrača tiče nakon utakmice s »Cibaliom« napravit ćemo analizu, vidjeti tko je od igrača bio ispod očekivanja i što bi nam trebalo. Ali, ova utakmica protiv »Cibalije« bi mogla biti smjernica daljnjih događanja – završio je Rubčić onako kako je i počeo još jednom ukazavši na važnost sutrašnje utakmice koju će pored ranije spomenutog Škore preskočiti zbog ozljeda Miladin, Landeka (mora na operaciju ramena), Ljubović i Novaković. Među ozlijeđene se više ne ubraja oporavljeni Tadejević koji se vraća u momčad, ali na klupu za pričuve budući da Rubčić nema namjere mijenjati zadnju liniju. Ispred Radmana je najavio četvorku Kreilach-Turkalj-Budicin-Dabac. U središnjici bi trebali djelovati Pamić i Štrok, te nešto istureniji Anas Sharbini, a u napadu malo povučenji Matko i Križman za leđima najisturenijeg Ahmada Sharbinija. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here