Home Vijesti Čistoća ne povlači tužbu, KESM poziva javnost na otpor

Čistoća ne povlači tužbu, KESM poziva javnost na otpor

855
0

Neugodno iznenađenje doživjeli su jutros članovi Kriznog eko stožera Marišćina koji su se pojavili na Općinskom sudu unatoč jučerašnjim informacijama da je Čistoća povukla tužbu protiv udruge i pet njezinih najistaknutijih članova. Najnovija informacija je da tužba nije povučena pa su jutros dva člana KESM-a podnijela žalbu na navode iz optužnice.


foto: Roberta F.

U međuvremenu je stiglo priopćenje iz KESM-a kojeg objavljujemo u cjelosti: Danas, 26.10.2012. godine odazivom na poziv Sudu radi podignute tužbe od strane Čistoće prema članovima i nečlanovima Kriznog Eko Stožera Marišćina kojom ih se tereti da su navodno organizirali i ometali posjed na Marišćini, Predsjednik Kriznog Eko Stožera Marišćina, gdin Josip Katalinić zaprimio je usmenu informaciju odvjetnika u zastupanju KD Čistoće d.o.o. da, protivno javnoj objavi na sjednici Županijske skupštine, 25.10.2012. godine te medijskim objavama istog dana, KD Čistoća nije povukla tužbu, odnosno da za to odvjetnik nije opunomoćen.

Zbog nedostupnosti glasnogovornice KD Čistoće nažalost još nam nije poznato da li je ovim podlim činom ujedno izigrana i sama gđa. Marina Babić-Brusić., koja je informaciju o povlačenju tužbe i preuzimanju svih sudskih troškova jučer objavila u punom žaru samilosti i prijateljskih riječi i to na govornici Županijske skupštine pred više od 30 vijećnika te samog župana, gdina Vidoje Vujića, pozivajući se na konzultacije s gdinom Štokom, direktorom Čistoće i Gradonačelnikom Grada Rijeke, gdinom Vojkom Obersnelom.

Ovim putem izražavamo također i zadovoljstvo što osobe, prethodno prozvane na ostavku i kaznenu odgovornost od strane Kriznog Eko Stožera Marišćina uz podršku mještana Marčelja, Klane, Studene i šire, iznova i javno pokazuju ne samo svoju nestručnost i neprofesionalnost u izvršavanju njima povjerenih zadataka već s ponosom prema svima nama okreću svoju najgoru stranu bahatosti, beozbzirnosti i nedodirljivosti kršeći na taj način svaki etički i moralni sustav vrijednosti. Prema neslužbenim informacijama razlog nepovlačenja tužbe od strane KD Čistoće leži u navodnom nepojavljivanju članova Kriznog Eko Stožera Marišćina na Sudu koji su službeni poziv dobili još na deponiju Marišćina. Ovim putem odgovorno potvrđujemo kako su se nadležnom sudu gdin Josip Katalinić i gdin Josip Begonja zajedno s odvjetnikom odazvali i ondje bili u trajanju od 8:30 – 9:30 h kada su predali službeni podnesak na tužbu.
Pozivamo sve osobe iz javno-političkog života da se suprostave predstavnicima Grada Rijeke, komunalnog društva i svih s njima povezanih subjekata u provedbi projekta ŽCGO Marišćina, kako bi ih se u njihovom nastojanju obmanjivanja javnosti konačno zaustavilo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here