Home Najnovije “Crna ovca” ponovno zavladala Baškom

“Crna ovca” ponovno zavladala Baškom

1140
0

Četvrta po redu “Crna ovca” dokazala je da svake godine postaje sve bolja i sadržajnija. Tako je ove godine zabilježeno oko 15.000 posjetitelja, koji su preko vikenda pohodili Bašku i uživali u sportu, janjetini spravljenoj na najrazličitije načine, kulturnim događanjima i zabavnim sadržajima za svačiji ukus. Sunčana tri dana pogodovala su veseloj i opuštenoj atmosferi, a svi koji su se odlučili provesti vikend na Crnoj ovci mogli su birati između raznih opcija koje je nudio do sada najbogatiji program. Sve je započelo izložbom slika Davora Gopca koju je otvorio sam autor, a dalje su se događanja samo redala: osnova Crne ovce – jedriličarska regata Corinthia Cup uspješno je otplovila, živo je bilo i na Staroj Placi gdje je prezentirano spravljanje domaće tjestenine, dok su Mali Sinjali prezentirali svoje likovno umjeće prisutnima na Paladi. Live performansom i etno izložbom na Funtani mogao se dobiti uvid u način života u doba slikarice Pavice Julije Kaftanić, a za one koji žele znati više održana su stručna predavanja Ranka Starca i Korada Korlevića.

Od sportskog programa, osim regate, ovogodišnje planinarenje i biciklijada su duplo većim brojem sudionika od prošlogodišnjeg dokazali svoju popularnost, dok su parglideri mogli nadgledati situaciju u Baški iz zraka, zajedno sa balonom koji se nekoliko puta podigao i zašarenio nebo. Oni pasivniji uživali su u janjećim delicijama u ugostiteljskim objektima, promenadnim nastupima klape Zvonimir, tamburaškog sastava Boduli, KUD-a Šoto, uličnim performerima, smotri Grobničkih Dondolaša, prezentaciji šišanja ovaca na rivi, predstavi Teatra Exit …

U kuharskom višeboju „Kotlić olimpijada“ najboljima u pripravljanju janjećeg gulaša u kotliću pokazala se ekipa Slovačkog radija zajedno s Goranom Frkovićem, potpredsjednikom Akcije mladih i kandidata koalicije Akcije mladih i Liste za Rijeku za župana Primorsko-goranske županije, koja je za nagradu dobila živo crno janje. Već tradicionalno, janje je vraćeno u stado koje je na dobrom putu da postane prvo sve-crno stado na svijetu. Crna ovca je kulminirala koncertom Psihomodo popa na rivi, a gosti su uživali i u jazz koncertu Beeebopa te do sitnih jutarnjih sati uz grupu Vinyl Trio.

Previous articleMarina Perazić: Farma je moje najgore životno iskustvo
Next articleRiječki profesori uz studente

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here