Home Mozaik Curica (9) u Engleskoj ubijena nakon što joj je u kuću upao...

Curica (9) u Engleskoj ubijena nakon što joj je u kuću upao naoružani muškarac

252
0

Devetogodišnja djevojčica Olivia Pratt-Korbel ubijena je u Liverpoolu nakon što je naoružani muškarac upao u kuću njezine obitelji dok je jurio drugog muškarca koji nije tamo živio.

Policija Merseysidea priopćila je da je djevojčica upucana dok se spremala na spavanje. Iz policije kažu da je obitelj neutješna zbog tragedije.

Policija je rekla da je Olivijina majka Cheryl Korbel otvorila ulazna vrata u aveniji Kingsheath da vidi što se događa nakon što je čula pucnjeve na ulici. Tada je 35-godišnji muškarac na silu ušao u kuću, a za njim je krenuo i napadač.

Napadač je ispalio niz hitaca te se uopće nije obazirao na Oliviju i njezinu obitelj koji nisu imali veze s napadačem ili čovjekom koji je nasilno ušao u njihovu kuću, priopćila je policija.

Osim Olivije, upucana je i njezina majka koja je završila s metkom u zglobu. Čovjek koji im je ušao u kuću upucan je par puta u gornji dio tijela.

Prijatelj 35-godišnjaka ga je potom pokupio i odvezao u bolnicu, a Oliviju je ostavio. Ubrzo je stigla policija pa je djevojčicu odvezla u dječju bolnicu Alder Hey, gdje je umrla. Olivijina majka i ranjeni 35-godišnjak nalaze se u bolnici zbog zadobivenih ozljeda.

O ubojstvu se oglasio i britanski premijer Boris Johnson koji je na Twitteru napisao da je pucnjava u Liverpoolu bila užasna i da će policija Merseyside dobiti sve što je potrebno da se uhvati Olivijin ubojica i da se osigura pravda.

Olivijino ubojstvo posljednje je u nizu ubojstava koja uključuju vatreno oružje i noževe u okrugu Merseyside tijekom prošlog tjedna. Policija još istražuje pucnjavu od nedjelje u kojoj je ubijena 28-godišnja Ashley Dale, službenica za zdravlje okoliša u vijeću Knowsleyja. Detektivi kažu da Dale nije bila prava meta napada i da su ubojice pogriješili.

U Kirkbyju je u ponedjeljak navečer 32-godišnji muškarac uhićen pod sumnjom za ubojstvo nakon što je žena u 50-ima pronađena sa smrtonosnim ubodima nožem na parkiralištu puba. Policija je pozvana zbog nereda u kojem je muškarac u dobi od 30 godina također zadobio rane po ruci i tijelu.

Prošlog utorka navečer 22-godišnji Sam Rimmer ubijen je iz vatrenog oružja u četvrti Dingle. Policija traga za dvojicom muškaraca u tamnoj odjeći koji su viđeni kako napuštaju mjesto događaja na električnim biciklima. Prošlog mjeseca 15-godišnji dječak je zatvoren zbog ubojstva 12-godišnje Ave White u noći paljenja božićnih lampica u centru Liverpoola.

Previous articleMilan Badelj u Rijeci?
Next articleVedrana Rudan: Hijene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here