Home Mozaik Čuveni egzorcist opisao najdramatičniji prizor s kojim se susreo: ‘To sam vidio...

Čuveni egzorcist opisao najdramatičniji prizor s kojim se susreo: ‘To sam vidio samo jedanput u životu…’

406
0

Manuel Acuña, čuveni luteranski svećenik koji je do danas sudjelovao u više od 1200 obreda istjerivanja vraga i(li) demona, dao je vrlo zanimljiv i opširan intervju za list El Pais u kojemu je, između ostalog, opisao svoju borbu protiv zla.

Acuña je odnedavno čak i rektor Europske škole za egzorciste sa sjedištem u Alicanteu, te je tijekom razgovora naglasio da je borba protiv vraga stvarna, odnosno da “nečastivi” nipošto nije samo ideja ili koncept, već duhovna realnost.

“Slavni film Egzorcist, to kultno djelo Williama Friedkina iz 1973. godine, silno nam je pomogao pri našem poslu. Citirat ću pritom svog uvaženoga kolegu, čovjeka koji je bio svojevrsni svjetionik ostalim egzorcistima, Gabrielea Amortha:

Taj film je naš rad izveo na površinu i svima pokazao kako izgleda borba protiv vraga. Tom filmu jako puno dugujemo”, kazao je Acuna i istaknuo da je i sam svjedočio nevjerojatnim prizorima nalik onima iz spomenutog djela.

“Odradio sam više od 1200 egzorcizama. Ovo što ću vam ispričati sam vidio samo jedanput u životu, ali sam svjedočio tome i bilo je sasvim dovoljno. U pitanju je bio šestogodišnji dječak. Govorio je jezikom sličnom aramejskom, a kasnije je progovorio i na španjolskom.

Dok smo nad njim vršili obred egzorcizma, u jednom trenutku nam se obratio glasom starca. Kazao nam je da je žedan. Bio je to demon iz pustinje, a zatim je uslijedila nevjerojatna scena. Ležao je na podu i odjedanput počeo lebdjeti. Ispred naših očiju je levitirao”, opisao je taj slučaj opsjednuća Acuña.

Jezivih prizora vidio je, dakako, još:

“Jednom prilikom sam upoznao i 15-godišnju djevojku. Težila je svega 42 kilograma. Međutim, unatoč tome, poput papira je razbacivala sve ljude koji su je pokušavali držati za ruke i noge”, prepričao je taj svećenik i pojasnio da je ispoljavanje nevjerojatne snage gotovo normalna pojava kada demone suočite sa svetim.

“Tu je još i ksenolalija, događa se u 80% slučajeva. U pitanju je fenomen kada osoba može govoriti ili pisati jezikom koji nije mogla steći prirodnim putem. Na taj način demon doziva ostale u pomoć”.

“Manifestacija demona je uz to i oblik vidovnjaštva. Svojedobno me jedna žena pogledala krvavih očiju i progovorila muškim glasom punim mržnje. Kazala mi je: Vaš otac nije pokopan tamo gdje ste ga otišli tražiti”.

Ta žena nikako nije mogla znati da sam se prije samo tjedan vratio iz provincije Corrientes s tajnog putovanja. Tražio sam grob svog oca kojeg sam izgubio kada sam imao samo tri godine. U tom trenutku sam spoznao da stojim ispred vraga”.

“Egzorcizam iscrpljuje. I ne počinje kada kažem sada, već kad vrag spozna da će ga se protjerivati. Ako imam posla s nekim iz visoke demonske hijerarhije, noć uoči egzorcizma vrlo malo spavam i imam noćne more. Vrag uvijek vara”, opisao je svoj poziv Acuña.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here