Home Mozaik Damir Urban dobio ulogu u »Dami s kamelijama«

Damir Urban dobio ulogu u »Dami s kamelijama«

2567
0

Damir Urban uskoro će se okušati kao glumac na daskama HNK Ivana pl. Zajca. Naime, popularni riječki rocker dobio je jednu od uloga u koreodrami »Dama s kamelijama« čija će premijerna izvedba 3. listopada otvoriti novu kazališnu sezonu riječkog kazališta. Vijest o glumačkom angažmanu vrsnog glazbenika vrlo brzo se proširila riječkim glazbenim i kazališnim kuloarima, a vijest nam je potvrdio i sam Urban.
    – Da, istina je, dobio sam ulogu u koreodrami »Dama s kamelijama« u režiji Damira Zlatara Freyja, pa će riječka publika početkom listopada imati priliku upoznati me i kao glumca. Za mene je to veliki izazov, nikad dosad nisam glumio, a laska i činjenica da za moju ulogu neće biti zamjene, odnosno glumit ću u svim izvedbama te predstave, kroz listopad, ali i u studenom i prosincu, kazao nam je Damir Urban koji je dobio jednu od pet predviđenih glumačkih rola, a pozornicu će dijeliti i s baletnim ansamblom te članovima opere kazališta, s obzirom da je riječ o koreodrami poznatog dijela mlađeg Alexandrea Dumasa »Dama s kamelijama«.
   
Svestrani roker
Damiru Urbanu novi umjetnički izazovi nisu strani, kreativnost je uvijek nastojao izraziti u različitim medijima. Publika ga je mogla upoznala i kao slikara, a i u projektu »Tri čvora na trepavici«, realiziranom u 2006. godine u sklopu »Riječkih ljetnih noći«, počeo je surađivati s riječkim kazalištem. Upravo tada se rodila ideja o projektu rock opere.
    – Osim, naravno, potpuno novog umjetničkog izazova za mene, uloga u »Dami s kamelijama« zapravo je idealan način da iz prve ruke iskusim rad u kazalištu. A to je super jer već dulje vrijeme radim na rock operi koja će se realizirati upravo na daskama HNK Ivana pl. Zajca i ovim angažmanom dobio sam priliku naučiti kako se zapravo radi na jednoj predstavi i to uz sjajnog učitelja poput redatelja Damira Zlatara Freya. Ma baš se sve super poklopilo, kazao nam je Urban. 
   
Novi album na jesen
Iako posljednjih mjeseci zajedno s »Četvorkom«, Sašom Markovskim, Lukom Tomanom, Sandijem Bratonjom i Markom Bradaschijem, privodi kraju posao oko novog nosača zvuka, Urban naglašava kako suradnja s kazalištem neće utjecati na rad benda.
    – Iako ovih dana završavamo novi album koji bi trebao izaći negdje na jesen, angažman u kazalištu neće poremetiti naše planove. Uloga je na neki način došla u pravi trenutak jer tako se možemo malo distancirati od naše koncertne publike, odnosno malo se povući sa scene kako bi se publika mogla zaželjeti naše svirke i onda joj ponuditi koncertnu promociju novog albuma. Uostalom, svi članovi »Četvorke« imaju svoje projekte, a oni će biti sigurno uključeni i u projekt rock opere koju pripremam, zaključio je Urban. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here