Home Tehnologija Detaljnije o Windowsima 7

Detaljnije o Windowsima 7

1415
0

Microsoft u utorak na konferenciji Professional Developers Conference (PDC) među ostalim stvarima namjerava demonstrirati i pred-beta verziju Windowsa 7. Navodno se radi o M3 (Milsetone 3) verziji, koja će biti prikazana i na skorašnjoj konferenciji WinHEC, a već su poznate i neke novine ovog operativnog sustava.

Za početak su poznate tri nove komponente, Device Stage, Action Center i StreamOn. Device Stage je glavno odredište za upravljanje raznim perifernim uređajima poput digitalnih kamera i pisača, dok je Action Center dijagnostički alat za pomoć korisnicima u rješavanju problema. StreamOn je nov način kontroliranja multimedije, čiji bi detalji trebali biti poznatiji u utorak.

Nove su animacije i task bar, a navodno je prisutna i obilna upotreba ribbona, novotarije predstavljene u posljednjem izdanju Officea. Tu su još i već poznata multitouch podrška i prepoznavanje gesti (slično kao na Appleovim strojevima) te unaprijeđena podrška za Bluetooth. Ovo potonje je najavljeno i za Vista SP2, o kojemu bi na PDC-u također moglo biti nešto više informacija. (Bug.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here