Home Najnovije Dio Malog Lošinja će se evakuirati zbog bombe iz Drugog svjetskog rata

Dio Malog Lošinja će se evakuirati zbog bombe iz Drugog svjetskog rata

92
0
d9496db2 a16a 4a04 b023 a5bc8f322d65
d9496db2 a16a 4a04 b023 a5bc8f322d65

Na današnjoj konferenciji za medije, načelnica Stožera civilne zaštite i gradonačelnica Ana Kučić izvijestila je o mjerama koje će biti poduzete u vezi s pronalaskom mine iz Drugog svjetskog rata na području Malog Lošinja.

Prema njenim riječima, dio Malog Lošinja bit će evakuiran zbog pronađene mine, a određene zone su proglašene crvenim i žutim zonama.

U crvenoj zoni, koja uključuje Uvalu Čikat, bit će provedena evakuacija građana i poslovnih subjekata. Također, bit će na snazi privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa u navedenom području.

To znači da se od danas, 13. ožujka u 22 sata pa do sutra, 14. ožujka do završetka akcije, vozilima neće moći kretati dijelom ŽC 5159 (od raskršća iznad Doma zdravlja prema kampu Čikat) i glavnom ŽC 5160 (od raskršća Dražice do Sunčane uvale). Uz to bit će zabranjeno kretanje i nerazvrstanom cestom od Tenis centra Čikat prema uvali Čikat.

U žutoj zoni, u kojoj se nalazi i autokamp, građanima je preporučeno da tijekom aktivnosti ne borave na otvorenom i da drže prozore i vrata domova ili objekata otvorene, dok je zatvaranje roletni i drugih sjenila preporučeno.

K tome je izdvojila i sve ulice u Malom Lošinju u žutoj zoni za koje se preporučuje smanjeno kretanje ( ulica Vresikovo, Priko od broja 60 na dalje, ulica Velopin, Istarska ulica, ulica dr. Dinka Kozulića, ulica Dominika Skopinića, kraj ulice (okretište) Ambroza Haračića, ulica dr. Conrada Clara do teniskih terena (od teniskih terena je crvena zona – zona evakuacije) te predjel Dražica.

Što se tiče pomorskog prometa, Lučka kapetanija Mali Lošinj objavila je oglas o zabrani plovidbe u lošinjskom akvatoriju, dok je plovidba dozvoljena samo za brzobrodsku liniju Jadrolinije prema Rijeci.

Gradonačelnica Kučić pozvala je građane na razumijevanje i strpljenje tijekom provedbe akcije, te ih zamolila da poštuju sve upute Stožera civilne zaštite i nadležnih službi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here