Home Vijesti Pronađeno tijelo nestalog ribara kod Cresa

Pronađeno tijelo nestalog ribara kod Cresa

197
0
default

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je tužne vijesti da je ribar za kojim se tragalo od jutros pronađen mrtav. Tijelo je pronađeno u moru kod Cresa, što je okončalo naporne napore spasilačkih timova.

“Koordinirana akcija traganja prema ribaru trajala je od ranojutarnjih sati te je okončana, nažalost, pronalaskom tijela nestalog, u sjevernom Jadranu”, izvijestilo je Ministarstvo.

Dojava o nestalom ribaru u MRCC Rijeka pristigla je jutros, 13. ožujka u 07:29 sati, posredstvom PPAP Rijeka, koji su prenijeli informaciju zapovjednika ribarskog broda hrvatske zastave o nestalom članu posade.

Odmah po primitku dojave iz MRCC Rijeka, pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestalom ribaru u creško – rapskom arhipelagu. U potragu su bili uključeni spasilački brod „VID“ LK Rijeka, jedna spasilačka brodica ILK Rab, dva broda iz sastava PPAP Rijeka, tegljač „Galeb“ u vlasništvu Luke Rijeka i ribarski brod dojavitelja. U zračnom traganju sudjelovao je zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže RH.

Danas u 11:27 sati, zapovjednik policijskog broda dojavio je MRCC Rijeka o pronalasku tijela nestalog ribara, u moru oko 3 nautičke milje jugoistočno od uvale Lukovac, na otoku Cresu. Nakon toga, iz MRCC Rijeka su sve uključene jedinice opozvane iz daljnjeg traganja, a akcija je okončana.

Očevidne i istražne radnje u ovome slučaju provode se u policijskoj nadležnosti, u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka.

Ovaj tragični događaj podsjeća nas na rizike koje ribari svakodnevno preuzimaju na moru. Njihov posao, iako često romantično prikazan, može biti izuzetno opasan, a ova nesreća je samo jedan od mnogih podsjetnika na to.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here