Home Biznis Dividenda T-HT-a 34,05 kuna

Dividenda T-HT-a 34,05 kuna

1096
0

Neto dobit HT-a pala je 12,4 posto, na 2,023 milijarde kuna, pokazuju podaci o poslovanju najjačeg domaćeg telekoma objavljeni na njegovim web stranicama. Ukupni prihodi u istom su razdoblju pali za 3,1 posto na 8,517 milijardi kuna.Uprava na čelu s Ivicom Mudrinićem kao predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom predložila je isplatu dividende od 34,05 kuna po dionici, što je 13,5 posto više nego u prošloj godini i odražava snažan novčani položaj i pozitivan učinak pripajanja T-Mobilea na rasporedivu dobit HT-a d.d.  Pravo na dividendu imat će dioničari upisani u Središnje klirinško depozitarno društvo na dan održavanja Glavne skupštine dioničara, planirane za 21. travnja. Dividenda će biti isplaćena 17. svibnja. Oni koji su kupili paket od 63 dionice kod privatizacije i zadržali ga, zbog čega su dobili još bonus od 6 dionica, dobit će dividendu u iznosu od 2345,45 kuna.

Od smanjenja prihoda Grupe u iznosu od 274 milijuna kuna, 207 milijuna kuna rezultat je smanjenja prihoda TMobilea od 5,0%, do kojega je najvećim dijelom došlo u drugoj polovici godine kao posljedica recesije i novih Vladinih poreza (uvedenih 1. kolovoza 2009.). Kao i prethodnih godina, prihodi od nepokretne telefonije i veleprodaje smanjili su se za 10,2%, odnosno 3,3%.
Poslovanje T-Coma karakterizira ukupni pad prihoda od 2,8 posto. EBITDA marža pala je 2,1 postotni bod, no ostala je visoka na 36,9 posto. Prihodi od interneta povećani su za visokih 27,7% na 1,149 milijarde kuna, dok se broj preplatnika ADSL-a povećao za 17,4 posto na gotovo 555.000. Broj IPTV korisnika MAXtv usluge povećan sa 136 na 236 tisuća na kraju prošle godine.
”Ovo je bila vrlo izazovna godina za Hrvatsku, ali s obzirom na to da smo predvidjeli pritisak koji će recesija izvršiti na naše poslovanje, godinu smo započeli s prioritetom zaštite prihoda i marži. Zadovoljstvo mi je izjaviti da je naša strategija bila djelotvorna i da smo ostvarili stabilne rezultate koji odražavaju visoku kvalitetu usluga i strogu kontrolu troškova pomoću kojih smo se uhvatili u koštac s recesijom. Nadalje, vjerujem da naši rezultati pokazuju važnost usluga T-HT-a za hrvatsko gospodarstvo. Uspješno smo reorganizirali Grupu tako da možemo još učinkovitije usluživati korisnike i vjerujem da ćemo biti spremni za napredovanje kada se gospodarstvo počne oporavljati“, komentirao je rezultate predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Ivica Mudrinić.

Previous articleAkcija solidarnosti za zatvorene anarhosindikaliste u Srbiji
Next articleDobit Croatia osiguranja 90,6 milijuna kuna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here