Home Biznis Dobit Croatia osiguranja 90,6 milijuna kuna

Dobit Croatia osiguranja 90,6 milijuna kuna

1027
0

Prema privremenim nerevidiranim konsolidiranim financijskim izvještajima objavljenim na Zagrebačkoj burzi, Grupa Croatia osiguranje u 2009. godini ostvarila je prihode u iznosu od 4 milijarde kuna što predstavlja porast od 0,7 posto prema ostvarenim prihodima u prethodnoj godini.
Neto dobit nakon oporezivanja i udjela manjinskih dioničara u neto dobiti iznosi 90,6 milijuna kuna, što je porast od 48,22 posto u odnosu na 2008. godinu. Kako se navodi u komentaru Uprave, zaračunata premija zaključno sa četvrtim tromjesečjem 2009. iznosi 3,4 milijarde kuna i bilježi pad od 5 posto, što potvrđuje prisutnost krize tj. stagnaciju u industriji osiguranja i gospodarstvu Hrvatske i regije.
Unatoč otežanim uvjetima poslovanja zbog gospodarske krize Grupa nastavlja sa konzervativnijom strategijom širenja poslovanja u Hrvatskoj i regiji. S ciljem širenja prodajne mreže u Makedoniji, Croatia osiguranje je u Ohridu otvorila novu poslovnicu za neživotna osiguranja. To je prva takva poslovnica tvrtke kćeri Croatia osiguranje, društvo za neživotno osiguranje koje je započelo s radom u lipnju ove godine. Nadalje se planiraju otvoriti poslovnice i u Strugi, Bitoli i Gostivaru, stoji u izvještaju poslovodstva.

Sukladno preporuci Vlade RH Uprava društva je donijelo odluku o smanjenju bruto sredstava za plaće u matici i ovisnim društvima (Grupa) za 10 posto. Grupa će i u 2010. nastaviti s smanjenjem troškova, optimalizacijom poslovanja te povećanjem prodajnih aktivnosti s ciljem rasta u regiji, navodi se u priopćenju.
(poslovni dnevnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here