Home Mozaik Djeca proživjela pakao s roditeljima: Vezali ih lancima i kupali jednom godišnje,...

Djeca proživjela pakao s roditeljima: Vezali ih lancima i kupali jednom godišnje, ona sve snimila i pobjegla (VIDEO)

86
0

Bračni par David i Louise Turpin držali su zatočenu trinaestero djece u kući u Kaliforniji i zlostavljali ih na nezamislive načine, a jedna od kćeri, Jordan Turpin, nakon 17 godina zlostavljanja uspjela je pobjeći i spasiti ostalu braću i sestre. Kada ju je policija vidjela, tada sedamnaestogodišnjakinju, izgledala je kao da joj je deset godina jer je bila mršava i izbezumljena.

Obitelj Turpin u početku je živjela u Fort Worthu, ali se 1999. preselila u Rio Vistu. U početku je par počeo zlostavljati svoju djecu u obliku napuštanja i zanemarivanja. Ubrzo je sve eskaliralo.

Nakon nekoliko godina života u Rio Visti, 2010. su se preselili u Kaliforniju. Susjedi nikad nisu imali lijepe riječi za ovu obitelj. Oko svoje kuće pronašli su izmet, hrpe smeća i mrtve kućne ljubimce.

Ljudi koji su useljavali u kuće u kojima su prije živjeli Turpinovi nalazili su konopce vezane za krevete, a kasnije se doznalo da su tim lancima bila vezana djeca.

Bili su lišeni hrane, osnovne higijene, zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Djeca su smjela jesti samo jednom dnevno i kupati se jednom godišnje, a za najmanji pokušaj krađe hrane od roditelja dobivala su strahovite batine. Policija je utvrdila da su djeca bila pothranjena i zlostavljana te da su zbog toga bila nedovoljno razvijena.

Ni s kim osim s roditeljima nisu smjeli komunicirati, pa nisu znali ni govoriti. Neki od njih čak su bili okovani i živjeli su u vlastitom izmetu.

Dvije sestre Turpin, koje su zajedno sa svojih 11 braće i sestara godinama bile u zatočeništvu prije nego što su pobjegle 2018., pojavile su se u emisiji i progovorile o zlostavljanju koje su pretrpjele.

– Jedina riječ kojom to znam nazvati pravim imenom je pakao – rekla je jedna od sestara.

Uznemirujući detalji slučaja izašli su na vidjelo u siječnju 2018., nakon što je jedna od kćeri pobjegla iz svog doma u Perrisu u Kaliforniji i nazvala hitnu pomoću mobitela koji je ponijela sa sobom. Djevojka, koja je tada imala 17 godina, rekla je policiji da njenu braću i sestre drže njezini roditelji, David i Louise Turpin. Prije nego što je uspjela pobjeći i prijaviti slučaj policiji, samo je nekoliko puta u životu izašla na ulicu.

– Nisam znala u kojem smjeru krenuti, bilo me jako strah. Pokušao sam nazvati policiju, ali sam se toliko tresao od straha da nisam mogao prstom pritisnuti tipke na telefonu – prisjetio se Jordan Turpin.

Policija je dugo tražila kuću strave, jer djevojka nije znala kako im objasniti gdje se točno nalazi jer nikada nije izlazila iz kuće. Kada je policija ušla u dom, koji je postao poznat kao “kuća užasa”, zatekli su djecu, u dobi od 2 do 29 godina, kako ih drže u “užasnom okruženju”, rekli su istražitelji.

– Mislim da smo toliko puta bili tako blizu smrti. Bilo je doslovno sad ili nikad. Ako mi se nešto dogodilo, barem sam umro pokušavajući se spasiti – rekao je Jordan Turpin.

Jordan kaže da je 2016. godine pronašla stari mobitel svojih roditelja koji joj je otvorio potpuno novi svijet. Gledala je videa Justina Biebera, ali kada je majka saznala, počela ju je daviti. Nakon tog incidenta Jordan i njezine sestre počele su planirati bijeg, ali su se bojale da im nitko neće povjerovati.

– Rekla sam joj da fotografira, sve što može dokazati što nam se događa, a da ne izgleda kao da je tinejdžerica koja traži pažnju – rekla je starija sestra Jennifer (33).

U trenutku Jordanova bijega dvije su sestre bile okovane zbog krađe majčinih slatkiša, a jedna od njih bila je okovana 15 dana uzastopno. Jordan ih je fotografirao. 14. siječnja 2018. shvatila je da joj vrijeme istječe i da mora nešto poduzeti jer joj je majka vrištala da će se preseliti u Oklahomu.

– Kad bismo otišli u Oklahomu, postojala je velika šansa da netko od nas umre. Sutradan bismo krenuli, bilo je pitanje života ili smrti – rekao je Jordan.

Policija je tada upala u kuću i uhitila roditelje monstruma koji su i danas u zatvoru.

Previous articleVIDEO: Luka Modrić je nakon utakmice izjavio što misli o Kramarićevu potezu koji je usmjerio susret s Walesom
Next articleSpavala s više od 100 oženjenih muškaraca: Svima otkrila što se događa s tijelom žene koja često mijenja partnere?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here