Home Vijesti Dobra godina na Brajdici

Dobra godina na Brajdici

1131
1
brajdica300
Kontejnerski terminal Brajdica

Šest mjeseci nakon produženja operativne obale kontejnerskog terminala Brajdica i postavljanja novih dizalica, koncesionar tvrtka Jadranska vrata približava se rekordnim prometima, a nova povećanja prometa očekuje i sljedeće godine.

Trideset milijuna eura uloženo je u opremanje i produžavanje kontejnerskog terminala na Brajdici upravo kada je Hrvatska postala članica Europske unije, što je otvorilo nova tržišta. Iako pozitivni učinak nije prema očekivanjima, nije ni zanemariv, kaže komercijalni direktor tvrtke Adriatic Gate Container Terminal Žarko Acinger.

Ove je godine prekrcano 140 tisuća kontejnera, što je za 30 tisuća manje od do sad najuspješnije rekordne 2008. godine, a sljedeće se godine očekuje još 5 posto veći promet. Protočnost tereta trenutačno je ograničena rekonstrukcijom dijelova željezničke pruge od Rijeke do Zagreba.

Pozitivna je strana što će taj posao biti završen prije rekonstrukcije teretnog kolodvora Brajdica i postavljanja – uz postojeća dva – još dva kolosijeka uz sam terminal, čime bi se 60 posto kontejnera moglo prevoziti željeznicom.(radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Dobra vijest. I aerodrom ima skoro 100% veci promet. Kad nema druge proizvodnje i usluga u transportu je dobra i donosi neku dobit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here