Home Najnovije Dobra godina za 3. maj

Dobra godina za 3. maj

1133
1

Iako godina koju ispraćamo nije bila naklonjena ni svjetskoj brodogradnji pa ni riječkom 3. maju, u tom su je škveru ocijenili dobrom. Završavaju je novim ugovorenim poslovima, dva tankera i jednom teglenicom, za švedskog naručitelja, što trećemajcima jamči posao do kraja 2012.godine.

No, sporost u procesu privatizacije, čiji je rok 1. srpnja 2013., noćna im je mora, rečeno je novinarima na prigodnom blagdanskom druženju u riječkom brodogradilištu.

Sada čekamo da vidimo u kom će smjeru krenuti nova vlada, ali mislim da je smjer definiran odlukama Eurospke komisije, što znači da nas četiri brodogradilišta moramo odraditi proces privatizacije zaključno do obećanog datuma jer u protivnom nam slijedi likvidacija, rekao je Edi Kučan, predsjednik Uprave 3. maja.(HRT)

1 COMMENT

  1. “3.maj” će biti u minusu 160 miliona kuna na kraju godine .
    Radnici” HERBOS-a” su zbog istog iznosa, napravljenog od privatizacije njihove firme ,ostali bez posla,a ” 3. maj ” to napravi bez problema za samo godinu dana i onda je to Ediju Kučanu ” dobra godina”.
    Problem ” HERBOS-a”je što nije istijiji sa ” 3. maj-em” tj.oni su privatna firma kao i “CMC Sisak” , a ovi u Rijeci su sveta krava .
    Na sami spomen eventualnog bankrota “3.maj-a” se smije razmišljati isto kao i na ispravnost puta upravo preminulog “voljenog Vođe” KIM JONG IL-a u Sj.Koreji !!
    E pa ja glasam za EU da vam se oduzme stečeno pravo na nerad i subvencije !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here