Home Sport Đoković: Vatromet me podsjeti na bombe

Đoković: Vatromet me podsjeti na bombe

208
0

U ekskluzivnom intervjuu za australski Channel 9 i emisiju Today Show, Novak Đoković, prvi tenisač svijeta, podijelio je svoje refleksije o izazovima koje je prošao tijekom ratnih godina u Srbiji. Đoković je nedavno doživio poraz od Jannika Sinnera u polufinalu Australian Opena.

Đoković je istaknuo teške trenutke kroz koje je prošao tijekom dva rata i embarga od 1992. do 1996. godine, kada su srpski sportaši bili zabranjeni sudjelovati na međunarodnim natjecanjima. “Bila su to izazovna vremena, no očvrsnula su me. Lako sam mogao otići drugim putem, no mislim da je moja sudbina bila igrati tenis i ostvariti velike rezultate”, rekao je Đoković.

Rat je imao dubok utjecaj na Đokovića, posebno s obzirom na bombardiranje koje je trajalo dva i pol mjeseca, dok je on imao samo 12 godina. “Nekada se sjetim toga, najčešće kad čujem zvuk vatrometa jer me on podsjeti na eksplozije bombi. Nije ugodno, to je vjerojatno trauma. No, da se vratim pitanju… Da, mislim da je to povezano s činjenicom da ne odustajem”, dodao je.

Đoković je istaknuo snažan duh otpora u Srbiji, citirajući lokalnu izreku: “Možete ubiti nas, naše tijelo, ali ne i našu dušu.” Govoreći o svojim uspjesima, Đoković ističe ponos u postignućima, naglašavajući rijetkost u teniskoj povijesti. “Pogledajte koliko je tenisača ostvarilo ono što sam ja uspio. Ne govorim to kako bih se hvalio, već se želim podsjetiti i shvatiti što sam ostvario”, zaključio je Đoković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here