Home Sport Državno odvjetništvo odustalo od kaznenog progona Luke Modrića

Državno odvjetništvo odustalo od kaznenog progona Luke Modrića

129
0
modricluka
X

Državno odvjetništvo odustalo je od progona Luke Modrića, optuženog za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku, javlja Jutarnji list. Ovo je treći put da je tužiteljstvo pokušalo optužiti Modrića i Dejana Lovrena, no zagrebački sudovi su oba puta odbacili optužnice, zbog čega suđenja nije bilo.

Tužiteljstvo: Optužnica bi Bila Odbačena

Osječko tužiteljstvo zaključilo je da nova, treća optužnica protiv Modrića nema smisla jer će, kao i Lovrenova, ponovno biti odbačena. Tužiteljstvo je obavijestilo zagrebački Općinski kazneni sud da neće provesti dopunsko ispitivanje Modrića, već će odbaciti kaznenu prijavu protiv njega, čime će završiti kazneni progon.

Razloge za odustanak tužitelji su pronašli u nedavnoj odluci protiv Lovrena, gdje je zagrebački Županijski sud zaključio da je Lovrenov slučaj “već presuđena stvar” jer je optužnica protiv njega bila pravomoćno odbačena 2018. godine. Ponovljenim postupkom bi mu se kršilo pravo da ne bude dvaput progonjen u istom slučaju. Zaključeno je da je riječ o identičnoj pravnoj situaciji te bi i u slučaju Modrića optužnica bila odbačena.

Dva Različita Iskaza

U istrazi su izjave Modrića i Lovrena bile prilično inkriminirajuće za Mamića, no tijekom glavne rasprave na sudu obojica su iznijela različite tvrdnje od onih koje su dali tijekom istrage, posebno Modrić. Na suđenju je Modrić tvrdio da se ne može sjetiti onoga što je izjavio tužiteljima tijekom istrage. Modrić i Lovren nisu objasnili potpuni nesklad između svojih svjedočenja u Uskoku i na sudu.

Optužbe za Lažno Iskazivanje

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku optužilo je Modrića i Lovrena za davanje lažnog iskaza dok je suđenje Mamiću još trajalo. Obojica su ispitana kao osumnjičenici te su porekli djelo i odbili odgovarati na pitanja tužitelja.

Bivši Modrićev odvjetnik Davor Radić izjavio je da je Modrić rekao sve što je ušlo u zapisnik tijekom ispitivanja u Uskoku, dva puta pročitao zapisnik, potpisao svaku stranicu i rekao da nema primjedbi.

Modrićeva Odvjetnica: Zadovoljna Sam

Nakon Radića, Modrića su preuzele odvjetnice Laura Valković i Ana-Marija Gospočić, koje su Radića prijavile Hrvatskoj odvjetničkoj komori zbog odavanja odvjetničke tajne. Modrić je izjavio da je njegov prvi iskaz pogrešno interpretiran, da je govorio o stvarima u koje se najbolje ne razumije te da je bio umoran i nije pazio na to što sve ulazi u zapisnik.

Odvjetnica Laura Valković izjavila je za Jutarnji list da je zadovoljna odlukom tužiteljstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here