Home Sport Dinamo bi kupovao najvrjednije eksponate HNL-a, a nema ni za biber!

Dinamo bi kupovao najvrjednije eksponate HNL-a, a nema ni za biber!

374
0
MixCollage 02 Jul 2024 07 24 PM 7240
Pjaca i Šotiček

Dinamo je ambiciozno krenuo u prijelazni rok, bacivši oko na praktično sve što vrijedi u domaćoj ligi. Međutim, uskoro je uslijedilo gorko razočaranje. Zagrepčani, prema svemu sudeći, nemaju ni za biber i morali bi svoje ambicije ozbiljno uskladiti s mogućnostima.

Slučaj Šotiček: Neočekivane Komplikacije

Jedan od ključnih slučajeva koji su obilježili Dinamov prijelazni rok je transfer mladog krila s Kajzerice, Šotičeka. Sve je izgledalo spremno za zaključenje posla; Dinamo i Lokomotiva su navodno sve dogovorili, iako je bilo natezanja oko dinamike plaćanja odštete. Šotiček je trebao samo dogovoriti svoje uvjete, a s obzirom da je više puta izražavao želju da igra za Dinamo, činilo se da neće biti problema.

No, situacija se zakomplicirala kada je Šotiček došao na sastanak u Maksimir. Otišao je razočaran, nezadovoljan ponudom od samo 10 tisuća eura mjesečno. Neki tvrde da je riječ o bruto iznosu, drugi da je netto, ali u svakom slučaju, bio bi na samom dnu platnih razreda u Dinamovoj svlačionici. Dinamo ga vidi kao perspektivnog igrača, koji se još treba dokazati, a donedavno se pričalo i da bi mogao još neko vrijeme biti na posudbi prije nego se pridruži Modrima.

Slučaj Pjaca: Pregovori u Tijeku

“Pregovaramo. Pjaca je jedan od naših prioriteta, on je dijete Dinama,” izjavio je Jakirović. Prema dostupnim informacijama, Pjaca je već potpisao za Dinamo, a klub je aktivirao klauzulu od 1,5 milijuna eura, koliko iznosi njegova odšteta. Međutim, dogovor između Dinama i Rijeke oko načina i intenziteta isplate još traje.

Od tih 1,5 milijuna eura, Pjaca ima pravo na polovicu iznosa, što znači da Rijeka ima pravo na 750 tisuća eura. Ali Rijeci Dinamo mora isplatiti ukupni iznos kako bi aktivirao klauzulu i osigurao Pjacinu sudbinu. Predsjednik Rijeke Damir Mišković nema nijedan razlog na svijetu da Zagrepčanima izađe u susret na vlastitu štetu pa se trenutno traži model kako bi Dinamo mogao izbjeći plaćanje cijelog iznosa odjednom ili ga barem vremenski razvukao. Riječani će sigurno tražiti neku kompenzaciju.

Najnovija Priča: Marco Pašalić

Iz Maksimira je lansirana vijest o zainteresiranosti kluba za usluge Marca Pašalića, za kojeg je istaknuta cijena od oko 5 milijuna eura. No, mnogi smatraju ovu priču neozbiljnom, s obzirom na trenutnu financijsku situaciju Dinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here