Home Vijesti Dužnosnik Pentagona: ‘Rusi pokazuju znakove istrošenosti’

Dužnosnik Pentagona: ‘Rusi pokazuju znakove istrošenosti’

681
0

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je novu analizu rata u Ukrajini u kojoj stoji da su ukrajinski dužnosnici naredili kontrolirano povlačenje trupa iz Severodonjecka.

Šef uprave Luhanske oblasti Serhij Hajdaj najavio je da se ukrajinske snage povlače s probijenih položaja u Severodnjecku kako bi spriječile daljnje gubitke i zadržale čvršću obranu na drugim oložajima. Povlačenje bi trebalo biti dovršeno kroz nekoliko dana.

Neimenovani dužnosnik Pentagona tvrdi da će to povlačenje omogućiti Ukrajincima da učvrste obrambene položaje te da će dodatno istrošiti rusko ljudstvo i opremu. Dodao je da rusko napredovanje prema Severodonjecku već pokazuje znakove “istrošenosti” i “slabljenja morala”, što će samo dodatno usporiti ruske ofenzivne operacije u Donbasu.

Ruske snage pokušavaju zauzeti Severodonjeck još od 13. ožujka, iscrpljujući pritom svoje snage i opremu. ISW navodi da će ukrajinske trupe vjerojatno nastaviti održavati svoju obranu oko Lisičanska i nastaviti iscrpljivati ​​ruske trupe nakon pada Severodonjecka.

Dodatno vrijeme i trud bit će potrebno ruskim snagama da prijeđu rijeke s istoka. Ruske snage će se vjerojatno suočiti s izazovima u pokušaju da opkole Lisičansk. Ukrajinske snage će se vjerojatno namjerno povući iz Lisičanska ako ruske snage ugroze ukrajinska uporišta na tom području.

Previous articlePenzioner se potukao s medvjedom oko gljiva: Vratio se ženi sav krvav, a onda je vidjela što drži u ruci
Next articleRusi u Donbasu ispalili projektil zemlja-zrak pa pogodili sami sebe: Stvorila se ogromna vatrena kugla

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here