Home Vijesti Dvije obitelji pokušavale iz Kanade ući u SAD, nađeno osam tijela

Dvije obitelji pokušavale iz Kanade ući u SAD, nađeno osam tijela

197
0

Osam tijela izvučeno je iz močvarnog područja rijeke St. Lawrence u kanadskom Quebecu, a riječ je o obiteljima koje su pokušavale ilegalno ući u SAD.

“Vjeruje se da je osam osoba iz dvije obitelji, jedna je rumunjskog podrijetla, a smatra se da su članovi druge obitelji državljani Indije. Sumnja se da su svi pokušali ilegalno ući u SAD iz Kanade”, rekla je Lee-Ann O’Brien, zamjenica šefa policije, na konferenciji za medije.

Među mrtvima su šestero odraslih i dvoje djece, od kojih je jedno imalo tek tri godine. Kod žrtava su pronađene kanadske putovnice. Policija čeka nalaze obdukcije i toksikoloških testova iz Montreala.

Američki predsjednik Joe Biden i kanadski premijer Justin Trudeau dogovorili su prošli tjedan zatvaranje neslužbenih graničnih prijelaza preko kojih tražitelji azila pokušavaju ući u Kanadu. Kritičari tvrde da bi zbog tog poteza izbjeglice i migranti mogli još više riskirati pri prelasku granice.

No policija je navela da sporazum kojim su zatvoreni svi neslužbeni granični prijelazi, uključujući Roxham Road u Quebecu, nije faktor u ovom slučaju jer su ove obitelji pokušavale ući u SAD, a ne u Kanadu.

“Trenutačno vam mogu reći da to nema nikakve veze s tim zatvaranjem”, zaključila je policajka O’Brien. Čamac Caseyja Oakesa, 30-godišnjaka nestalog od srijede, pronađen je blizu osam tijela i policija nastavlja potragu za njim iako nije potvrdila njegovu umiješanost u ovaj slučaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here