Home Vijesti Mladić reketario župnika. Ovaj mu prepisao dva auta, vikendicu i dao 100.000...

Mladić reketario župnika. Ovaj mu prepisao dva auta, vikendicu i dao 100.000 kuna

92
0

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 26-godišnjeg mladića kojeg se sumnjiči da je godinama reketario svećenika na virovitičkom području. Župnik mu je u strahu za život dao gotovo 100.000 kuna, darovao svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura, doznaje Danica.

Dakle, mladića se tereti da je 60-godišnjeg svećenika ukupno oštetio za više od 600.000 kuna. Danica piše kako nije poznato u kakvom su odnosu svećenik i mladić bili, ali da je sve počelo 2019. godine kad je iznuditelj zaprijetio da će se ubiti i počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac.

Zbog toga mu je svećenik u više navrata isplaćivao iznose od nekoliko stotina kuna. Jednom je prilikom nožem zaprijetio svećeniku i od njega zatražio da mu preda 30.000 kuna kako bi platio dugove, što je svećenik u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život.

Mladić je zatim u veljači 2019. poslao svećeniku više SMS poruka u kojima je prijeteći tražio da mu plati dugove. Svećenik mu je tom prilikom prepisao vlastiti automobil, koji je mladić prodao za oko 8000 eura.

U rujnu iste godine mladić je svećeniku prijetio i prislonio mu užareni predmet na tijelo, zbog čega je svećenik u strahu za život kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice. Pretpostavlja se da je mladić navedenu vikendicu prodao za najmanje 50.000 eura. Samo mjesec dana nakon toga svećenik je mladiću prepisao i svoj drugi automobil, čija je vrijednost oko 9000 eura.

Svećenik je sve to odlučio prijaviti policiji tek nakon incidenta koji se dogodio u prosincu prošle godine. Tada je mladić tijekom vožnje u svećenikovom automobilu uperio pištolj prema njemu i zaprijetio da će pobiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57.000 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja. Iako mu je svećenik dao 50.000 kuna, kasnije je otišao na policiju.

Previous articleDvije obitelji pokušavale iz Kanade ući u SAD, nađeno osam tijela
Next articleHNK Rijeka poslala poruku navijačima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here