Vijesti

EFA podržala koaliciju ‘Pravo na svoje’!

EFA podržala koaliciju ‘Pravo na svoje’!
foto1

Jorgos Papadakis, Tea Mičić Badurina, Tamara Moranjak i Danko Švorinić

European Free Alliance, regionalističa europska stranka koja okuplja 45 regionalnih stranaka iz 18 zemalja EU podržala je danas koaliciju IDS-PGS-Lista za Rijeku.
Kako je istaknuo, predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, time je ova koalicija osim što jedina ne mora po mišljenje u Zagreb postala i jedina s podrškom najjače europske organizacije koja okuplja regionalne stranke.

– EFA podržava Listu za Rijeku u koaliciji s IDS-om i PGS-om jer želimo jednu drugu Hrvatsku i jednu drugu Evropu. A to može biti samo ako se odustane od neuspješnog modela po kojem se sve odluke donose u glavnom gradu. Želimo otvoriti put prave decentralizacije i fiskalne autonomije gdje ljudi odlučuju sami za svoju regiju, za njezinu budućnost, a mogu i raspolagati sredstvima da to učine, istaknuo je predstavnik EFA-e Jorgos Papadakis.

– Zalažemo se za multikulturalnost Rijeke i “patriotizam” ne u ideološkom smislu već u financijskom smislu. Zalažemo se za fiskalnu autonomiju naših regija. Nadamo se da će građani prepoznati naš trud koji se ne događa samo u vrijeme izbora jer smo mi uvijek za građane, istaknula je kandidatkinja Liste za Rijeku Tamara Moranjak.

– Istra i Primorsko-goranska županija ostvaruju suficit od 1,5 milijardu kuna u odnosu na državu. Naša koalicija nipošto ne želi da se ponovi, danas malo izmijenjena, parola „Istra i PGŽ rade, a Zagreb se gradi“, jer se to u demokratskoj i europski uređenoj državi nikad ne bi smjelo dogoditi. Država je jaka onoliko koliko su jake njene regije. Stoga se regijama mora omogućiti da ispune svoju ulogu u stvaranju radnih mjesta i rasta u korist svih njenih građana.
Građanima Rijeke, Kvarnera i Liburnije i otoka jamčimo „pravo na svoje“ što podrazumijeva utjecaj na odluke koje se tiču njihovog svakodnevnog života te samostalno upravljanje regionalnim resursima. Mi smo jedina snaga koja se za to može izboriti, istaknula je kandidatkinja PGS-a na listi Tea Mičić Badurina.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.