Home Mozaik FOTO: Eko party “Zelena i plava Hrvatska”

FOTO: Eko party “Zelena i plava Hrvatska”

2157
0

Dječji vrtić Snjeguljica iz Rijeke održao je Eko party zajedno sa gostima iz Ravne Gore, djecom iz dječjeg vrtića koji djeluje u sklopu OŠ Branimir Marković Ravna gora.
DV Snjeguljica i DV Branimir Marković ove pedagoške godine započeli su suradnju na projektu ,,Zelena i plava Hrvatska¨, koji pripadaju obitelji eko-vrtića pri Udruzi Lijepa naša. Suradnja ima tendenciju spajanja šume i mora, kao dvije cjeline koje se međusobno spajaju i čine Zemlju, a projekt u domeni odgoja i obrazovanja prerasta u odgoj i obrazovanje za održivi razvoj (eng. sustainable development) i proaktivno djelovanje u lokalnoj zajednici.
Eko party započeo je u Dječjem vrtiću Snjeguljica, gdje su se djeci pridružile članice Kluba starijih osoba Zamet, Udruge za kulturu Ča i ekološka udruga Krizni Eko Stožer Marišćina, koji su održali kratku edukaciju „Ne dvoji odvoji“ o odvajanju otpada već na mjestu nastanka. Eko party se nastavio na Gatu Karoline Riječke, gdje su djeca pod vodstvom organizacije Efektivni mikroorganizmi orginalna tehnologija bacali bio kugle od gline i mikroorganizama u more s ciljem edukacije i preventivnog djelovanja na moguća onečišćenje mora. Eko party završio je posjetom Prirodoslovnom muzeju u Rijeci.

Previous articleKomadina i Picula bez otpora prihvaćaju Milanovićevu čistku
Next articleZapela prodaja Novog lista?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here