Home Vijesti Eksponencijalni rast zaraženih od korone u Hrvatskoj!

Eksponencijalni rast zaraženih od korone u Hrvatskoj!

8
0

U Hrvatskoj se nastavlja eksponencijalni rast broja novozaraženih koronavirusom! Po neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista danas je 680 novih slučajeva, dok ih je prošlog ponedjeljka bilo 319. Brojke su, dakle, na tjednoj razini udvostručene.

Na ponedjeljak prije dva tjedna bilo je 170 oboljelih.

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 2.293 novozaraženih u 24 sata, što je bilo čak tisuću više u odnosu na prošlu nedjelju, kada je zabilježen 1.301 slučaj, a dva tjedna prije bilo je 908 zaraženih, pa je vidljivo kako je nastavljen dramatičan trend porasta broja zaraza. Najviše je zaraženih među mladima u dobnoj skupini od deset do 19 godina, a velik broj zaraženih je i među studentima i radno aktivnim građanima. S obzirom na to da je ovaj delta soj vrlo zarazan, odnosno lako se širi, pokazuje se da dulji boravak u zatvorenom prostoru većeg broja ljudi, osobito ako ne nose maske, značajno povećava opasnost od zaraze. U posljednja 24 sata od koronavirusa je preminulo 28 osoba.

Previous articleZbog puknuća vodovodne cijevi na Baredicama velik dio zapada Rijeke bez vode!
Next articlePrva pobjeda Lakersa, Anthony deveti strijelac u povijesti. Netsi izbacili Irvinga iz momčadi dok se ne cijepi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here