Home Vijesti Erdogan: Nećemo podržati ulazak Finske i Švedske u NATO

Erdogan: Nećemo podržati ulazak Finske i Švedske u NATO

155
0

Turski predsjednik Recep Erdogan izjavio je danas da neće podržati ulazak Švedske i Finske u NATO, javlja državna novinska agencija Anadolu.

Podsjetimo, švedsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da će dužnosnici Finske i Švedske uskoro otputovati u Tursku kako bi razgovarali o prigovorima Ankare na njihovo članstvo u NATO-u.

Međutim, Erdogan je rekao kako diplomati ni ne trebaju dolaziti u Tursku kako bi je pokušali uvjeriti da odobri njihove kandidature za NATO.

“Zemlje koje podržavaju terorizam ne bi trebale biti saveznici u NATO-u”
“Prije svega, nećemo podržati ulazak u NATO za one zemlje koje uvode sankcije Turskoj”, rekao je Erdogan, a prenosi Alarabya News.

Dvije nordijske zemlje službeno su potvrdile da će zatražiti članstvo u NATO-u, potaknute ruskom invazijom na Ukrajinu.

Turska je prošlog tjedna izjavila da ima prigovore na ulazak dviju zemalja u NATO, optužujući ih da podržavaju kurdske militante koje Ankara smatra teroristima i da nisu izručili desetke osumnjičenih terorista.

“Zemlje koje podržavaju terorizam ne bi trebale biti saveznici u NATO-u”, rekao je u nedjelju turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu te dodao da Turska zahtijeva od Finske i od Švedske da “prestanu podržavati terorističke skupine”.

Previous articleRusi ponovno pokreću proizvodnju Moskviča!
Next articleRINTERVJU: GRAD RIJEKA IZGRADNJOM INKUBATORA ENERGANA ULAŽE U INDUSTRIJE BUDUĆNOSTI, Jana Sertić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here