Home Sport EWOL i Gašpar Vinčec pobjednici obljetničke dvadesete Fiumanke

EWOL i Gašpar Vinčec pobjednici obljetničke dvadesete Fiumanke

1715
1
foto: ivan vuljanić

Pobjednik obljetničke 20. Fiumanke je brod EWOL, kojemu je za kormilom iskusni slovenski skiper Gašpar Vinčec, a u cilj je uplovio u 16 sati, javlja Radio Rijeka. U Zaljevu je bila bonaca, no na otvorenome moru bilo je 6 do 7 čvorova vjetra, što je ipak bilo dovoljno za start 181 jedrilice.

Riječki je zaljev danas bio uljepšan brojnim jedrima – točno u podne startala je 20. jubilarna Fiumanka. Iako je vjetar poprilično slab, oni najjači i najbrži ipak su uspjeli uloviti dobar zalet i pravom tehnikom projedriti cijelu rutu. Prvi je na cilj u riječkoj luci uplovio EWOL (Ekipa Way of Life), sa slovenskom posadom koju je vodio Gašpar Vinčec.

Drugi je stigao Adriatic Europa, na čelu s legendom slovenskog jedrenja i dugogodišnjim sudionikom Fiumanke Dušanom Puhom.

Još uvijek plove obiteljska i medijska regata. Proglašenje pobjednika je večeras u 20:30 sati na Terminalu, nakon čega započinje najveći disco-party u gradu, koji će se održavati na potezu od Gata Karoline Riječke pa do Terminala. Sve će popratiti i veliki vatromet, kako i priliči proslavi 20. rođendana Fiumanke.

Sutra, zadnjeg dana Fiumanke, na programu je humanitarna 10. Rotary regata. Start je predviđen u 11 sati ispred riječkog lukobrana

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here