Home Najnovije FIFA odobrila njemačkom reprezentativcu da igra za Srbiju. Debitira već za dva...

FIFA odobrila njemačkom reprezentativcu da igra za Srbiju. Debitira već za dva tjedna

65
0

Fudbalski savez Srbije objavio je da je FIFA poslala službeno dopuštenje Lazaru Samardžiću da igra za njenu reprezentaciju. Taj 21-godišnji veznjak Udinesea rođen je u Berlinu i igrao je za sve njemačke mlađe selekcije, ali na seniorskoj razini promijenit će stranu.

Izbornik Dragan Stojković svojeg je novog igrača odmah uvrstio na popis za kvalifikacijske utakmice za Euro protiv Litve 24. ožujka u Beogradu i Crne Gore tri dana kasnije u Podgorici. FSS je objavio da se uskoro od FIFA-e očekuje slično dopuštenje za golmana Vladana Kovačevića, koji je u mlađim selekcijama branio za BiH.

Samardžić je rođen u Berlinu, a otac mu je bosanski Srbin porijeklom iz Živinica u BiH. Prošao je školu Herthe, a prve seniorske minute dobio je u RB Leipzigu, gdje se ipak nije nametnuo, pa je na ljeto 2021. godine stigao u Italiju. U prvoj sezoni borio se za minutažu, a ove je jedan od ključnih igrača Luce Gottija. U 24 nastupa u prvenstvu postigao je četiri gola i imao dvije asistencije.

Za Njemačku je nastupao u svim mlađim selekcijama od U-16 nadalje, a lani je ostvario pet nastupa za U-21, dva u kvalifikacijama za Euro i tri u prijateljskim utakmicama u rujnu i studenom, te je postigao dva gola. Još tada je u intervjuu rekao da se više osjeća kao Nijemac nego kao Srbin, ali nedavni pregovori sa Stojkovićem i FSS-om promijenili su mu mišljenje.

Previous articleSvećenik pedofil pušten iz zatvora prije roka, Drago Ljubičić vraća se u Krk
Next articleEvo kako do ulaznica za spektakularne okršaje Vatrenih ove godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here