Home Vijesti Svećenik pedofil pušten iz zatvora prije roka, Drago Ljubičić vraća se u...

Svećenik pedofil pušten iz zatvora prije roka, Drago Ljubičić vraća se u Krk

94
0

68-godišnji svećenik Krčke biskupije je 2009. godine pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zbog seksualnog zlostavljanja rapskih ministranata

Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa usvojilo je molbu svećenika Drage Ljubičića na puštanje na slobodu prije odsluženja cijele kazne.

Ljubičić je zbog zastare izbjegao kazne za zlostavljanja u Velom Lošinju osamdesetih, odnosno Novalji devedesetih godina prošloga stoljeća. Tih su kaznenih djela u vrhu Krčke biskupije bili svjesni najkasnije 2007. godine, kad je više žrtava iz Novalje i Lošinja s medijima podijelilo svoje traume. “Svi su znali još devedesetih, pa i oni”, rekao je otac jedne od novaljskih žrtava, prema čijoj je procjeni Ljubičić bludničio nad najmanje pedesetak dječaka. Njegov sin je sve do kasnih dvadesetih godina života posjećivao psihijatra i pio tablete, boreći se kroz obiteljske, prijateljske i intimne odnose s traumama koje je dobio kao dvanaestogodišnjak.

 Ljubičića će 2001. iz Novalje u Rab preseliti biskup Župan. Dvije godine nakon toga u novoj će župi početi s novim zlostavljanjima. Izvori iz Lošinja kažu da je prije nekoliko godina bio na misi s lokalnim svećenikom. “Nakon što je upozoren da je i nas dirao upravo u toj crkvi, više ga nikad nije zvao”, prepričao je izvor iz Lošinja. Sličnu reakciju Ljubičić je doživio u rodnim Poljicama gdje je, vidjevši ga za oltarom, dio vjernika napustio crkvu. “Umjesto da su ga procesuirali na vrijeme, biskupi s njime drže mise. Jedini mogući odgovor na to jest prestanak odlaska u crkvu, kao što sam ja učinio upravo zbog ovog slučaja”, rekao je na kraju sugovornik iz Novalje. (index.hr)

Previous articlePogledajte tešku ozljedu napadača Gorice; na nosilima je iznesen s terena
Next articleFIFA odobrila njemačkom reprezentativcu da igra za Srbiju. Debitira već za dva tjedna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here