Home Mozaik Fiorellu La Guardiji najviše glasova za ime riječkog aerodroma!

Fiorellu La Guardiji najviše glasova za ime riječkog aerodroma!

6596
3
Fiorello La Guardia
Fiorello La Guardia

Ime Fiorella La Guardije pobijedilo je na listi prijedloga za novo ime riječkog aerodroma u anketi kojom bi se, na inicijativu HNS-a, Liste za Rijeku i AM-a, trebalo odabrati ime riječkog aerodroma. Budući da je po La Guardiji imenovan i drugi aerodrom u New Yorku, u inicijativi to ističu kao dobrodošlu poveznicu između dva gradakoji su u prošlosti bili najviše povezani činjenicom prema kojoj je Rijeka bila glavna luka za iseljenike iz Austrougarske koji su novi život tražili upravo preko New Yorka.

U anketi koja je provedena na našem portalu te na portalima Fiuman, Rijecanin, i otoci.net, prijedlog Fiorello La Guardia je dobio ukupno 1.079 glasova, opcija ‘neki drugi naziv’ 1.071, Fran Krsto Frankopan 947, Roberto Bartini 209, a Andrija Ljudevit Adamič 134 glasova.

Fiorello La Guardia je u Rijeci živio dvije godine, kao američki diplomat, od 1904. do 1906. Uz taj posao, u Rijeci je igrao i nogomet. Potom je u čak tri mandata bio gradonačelnik New Yorka, a u Prvome svjetskom ratu bio je bojnik američkog zrakoplovstva.

Previous articlePRESSING: Novi list najbolja afrička novina
Next articleKnjiga narodu: Smijeh slobode

3 COMMENTS

  1. Ne budite luni i ne nasjedajte. Zračnu luku u Rijeci treba nazvati po Obersnelu i kvit.

  2. Vazduhoplovno pristanište Crvene Palanke treba nazvati bilo kako samo ne hrvatskim imenom!

  3. Kako god je zvali – neće doći 🙂

    Uostalom čemu, da imamo dva ili više aerodroma imalo bi smisla ali ovako. Npr u Zagrebu ima gomila oznaka za zračnu luku ali ne sjećam se da sam niti na jednoj vidio da piše Pleso. Oznake su ili samo sličica aviona ili sličica i natpis Zagreb. A što će više pisati kada ima samo jedna (velika/komercijalna) ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here