Home Mozaik Fit se okuplja u Stereo dvorani

Fit se okuplja u Stereo dvorani

1522
0

Nakon 17 godina grupa Fit se okuplja 3. listopada u Stereo dvorani u sklopu serijala koncerata ‘Rijeka zove!’. Koncert se održava u izvršnoj produkciji Svid Radija povodom obilježavanja 30. obljetnice ‘Ri Rocka’ – najstarijeg tradicionalnog hrvatskog rock festivala.

Nakon kontinuiranog prekida rada, Davor Lukas – Bajo i Zorko Opačić zaželjeli su se svirke i druženja. Pozvali su basistu ‘Dr. Steela’ Davora Vučetića i bubnjara ‘Laufera’ Alena Tibljaša te ponovo aktivirali Fit.

Nastup uključuje i snimanje prvog albuma uživo na kojem će objediniti ono najbolje od Fita na jednom izdanju. Album je već nazvan Live uz Rijeku, a ugledat će svjetlo dana već do kraja ove godine u izdanju Dallas Records.

FIT – Kao macka

Fit je bend iz Rijeke nastao osamdeset i druge, a sredinom i drugim dijelom osamdesetih širili su svoj krug publike zaraznim pop stvarima. Fit još i danas predstavlja jedan od najuspješnijih izvoznih proizvoda riječke scene na susjedna tržišta, a opravdano se smatra jednim od najboljih underground pop bendova bivše Jugoslavije.

FIT – Zvoni telefon

Grupu su uz Miru Teševica – zaduženog ujedno i za tekstove, te Zorka Opačića – autora glazbe, činili pjevač Davor Lukas – Bajo, te bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama muzičarima, Fit je tih godina uspio izdati dva albuma, Uz Rijeku (1988.) i Daj mi ruku (1989.) s kojih publika i danas pamti hitove ‘Mačka’, ‘Rijeka’ ili pak ‘Zvoni telefon’ i ‘Zaboravit ću sve’. Album ‘Uz Rijeku’ producirao je Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je svirao i gitare zajedno sa Zvonkom Đukicem – Đuletom, pokretačem danas vrlo popularne beogradske grupe Van Gogh.

FIT – Zaboravit Cu Sve

Nagli prekid karijere se događa početkom rata u Hrvatskoj. Fit se rasipa, a treći album ostao je zagubljen u jednom riječkom studiju.

– Cijena ulaznice je 60 kuna, a u pretprodaji se mogu kupiti u Dallasu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here