Home Vijesti Flego osudio huškačku retoriku Domovinskog pokreta prema zastupnicima srpske manjine

Flego osudio huškačku retoriku Domovinskog pokreta prema zastupnicima srpske manjine

119
1
447495896 1002379127925379 151079818150597816 n
Valter Flego i 'fair play' lista u Puli

Nositelj Fair play liste 9 Valter Flego danas je u Puli osudio huškačku retoriku Domovinskog pokreta prema zastupnicima srpske manjine rekavši da ih DP “sustavno etiketira” te “vrlo podmuklo” huška javnost protiv pripadnika srpske nacionalnosti.

“Domovinski pokret sustavno etiketira srpske zastupnike i vrlo podmuklo huška javnost protiv pripadnika srpske nacionalnosti”, rekao je Flego na konferenciji za novinare.

IDS-ov Flego: Neki iz DP-a relativiziraju Jasenovac, to je sramotno

Dodao je i da jedan njihov političar relativizira zločine u Jasenovcu i prijeti Vladi da će svim sredstvima rušiti “ideološki narativ”‘ o Jasenovcu.

“Jasenovac nije nikakav narativ, Jasenovac je mjesto zločina i sramotno je da se takva retorika normalizira u javnom prostoru”, naglasio je Fleko ocijenivši da takva “nezdrava i opasna fiksacija DP-a na predstavnike srpske manjine i srpsku zajednicu” vraća Hrvatsku u razdoblje koje bi trebalo biti odavno iza nas.

To, naglasio je, u Istri i Kvarneru neće proći. “Nadam se da će cijela Hrvatska biti pametna i oduprijeti se desnom šovinizmu DP-a”, rekao je te apelirao na sve razumne, demokratske opcije da dignu glas protiv DP-ove nacionalističke kampanje koja, kako kaže, ima samo jedan cilj – podijeliti javnost i posvađati nas s pripadnicima nacionalnih manjina, a sve zbog sitnih oportunističkih interesa.

Kandidat broj 2 Fair play liste 9 Matija Posavec (NPS) istaknuo je da hrvatski građani imaju izbor – odlučiti se 9. lipnja za civilizacijske i razvojne dosege koji su dostignuti. Tako funkcioniraju Istra i sjever Hrvatske, i tako želimo da funkcioniraju svi naši gradovi i općine u Hrvatskoj, naglasio je Posavec.  

Pupovac: Odgovorni smo zaustaviti isključivu politiku onih koji žele isključivati

Milorad Pupovac (SDSS), koji je također na Fair play listi, podsjetio je da su kandidati s te liste proteklih tjedana obišli mnoge krajeve Hrvatske te naglasio da ta lista ima odgovornost da i u Hrvatskoj i u Europi zaustavi isključivu politiku onih koji žele upravo to –  isključivati.

“To sigurno nije Hrvatska kakvu želimo, ni Hrvatska kakvu trebamo. Niti je to dobro za Hrvatsku, niti je to Europa kakvu su njezini osnivači htjeli”, rekao je. Dodao je da, neovisno o tome kako se pojedini ljudi odnosili prema vrijednostima antifašizma, smatra da je antifašizam jedan od temelja europskih demokracija, svih modernih država i priznavanja naroda.

“Očuvanje tekovine antifašizma predstavlja iznimnu vrijednost bez koje je danas teško čuvati demokratske prakse. Zato se Fair play lista 9 u svakom trenutku trudi zaštititi tu vrstu vrijednosti i obraniti društvo od politika netolerancije”, poručio je Pupovac.

Po završetku konferencije za novinare održana je završna predizborna tribina Fair play liste 9, na kojoj su sudjelovali i ostali kandidati: Ana Trošelj (PGS), Spomenka Đurić (SDSS), Tatjana Vukobratović Spasojević (SDSS) i Anita Perešin (NPS).

1 COMMENT

  1. Kako razlikovati HDZ branitelje od DP branitelja?Ovi prvi počeli su po “Sanaderovom poučku o luksuzu” stavljati na krnje implantate,pa sad ko kustić i medved izgledaju ko REKLAMA ZA PEDIGRE PAL kad se nasmiju(znate ono ” kereće proteze”)-a ovi pak iz DP i dalje skrušeno krščanski loču i duvaju cigare PA SA PONOSOM POKAZUJU KRNJE i kad dođu na braniteljske lekarske preglede govore sa kiselim smješkom “…ma da,da,popravit ću ja to,povaditi ću i napravit gebis…”!I eto ti POLARIZACIJE.Tko se u cijeloj priči smješka i čifutski trlja dlanove?Naravno,PRIVATNI STOMATOLOZI snubeći one prve iz HDZa koji lepe kune na čelo i implantate u kosti…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here