Home Vijesti FOTO: Finalni dan Galerije Garaže Rijeka

FOTO: Finalni dan Galerije Garaže Rijeka

172
4

Proglašenjem pobjednika na trgu Ivana Klobučarića, na krovu garaže “Stari grad” održan je finalni dan projekta “Galerija Garaže Rijeka”. Oslikavanjem izlaza iz podzemne garaže mladi su umjetnici pridonijeli uljepšavanju jezgre Staroga grada i pritom zaradili prilično vrijedne nagrade.

Tvrtka APCOA d.o.o. za upravljanje javnim garažama u ime tvrtke Garaže Rijeka d.o.o.,koja je vlasnik parkirališta garaže Stari grad u Rijeci, provela je natječaj oslikavanje zidova garaže “Stari grad” na Klobučarićevom trgu u Rijeci.

Osnovna ideja vodilja je bila da svi zainteresirani za ovaj projekt, svojom aktivnošću doprinesu ljepšem izgledu okruženja i objekta koji se nalazi u samome središtu grada na frekventnom prometnom i pješačkom čvorištu.

S obzirom da se radi o modernoj građevini, odnosno podzemnom parkiralištu koje se nalazi u starom dijelu grada, ideja je bila da se i oslikavanjem postigne spoj modernog, urbanog i nečeg starog i klasičnog. Po završetku oslikavanja žiri je dodijelio četiri nagrade u ukupnom iznosu od 8.000 kn. (tekst/foto: rijeka.hr)

Previous articleStrani mediji: U drugom krugu ‘uljuđeni gospodin’ protiv Al Caponea!
Next articleOtvoreni preuređeni tereni boćališta i košarkaškog igrališta u klopu Sportsko-rekreacijskog centra ‘Zamet’

4 COMMENTS

  1. OVI GRAFITI SAMO ODVLAČE PAŽNJU OD GLAVNOG PROBLEMA, A TO JE GROZAN IZGLED CIJELOG OVOG TRGA. PUNE 4 GODINE PLATO PRED OŠ NIKOLA TESLA SLIČI VOJNOM GROBLJU ARLINGTON U WASHINGTONU, A OD IZGRADNJE GRADSKE BIBLIOTEKE NEMA NIŠTA PA NI DEFINIRANJA KONAČNOG IZGLEDA TRGA. OSTACI SREDNJOVJEKOVNOG BEDEMA SRAMOTNO ISJEČENI I BAČENI NA MARGINU DAJU JOŠ GROZNIJI IZGLED OVOM PROSTORU KAO I CIJELOM STAROM GRADU. BRAVO ZA OVU GRADSKU UPRAVU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here