Home Vijesti FOTO: Šota o Teatru Fenice, Obersnel i Pavičić u ‘Ferrariju’

FOTO: Šota o Teatru Fenice, Obersnel i Pavičić u ‘Ferrariju’

3027
1

Lopovi se često vraćaju na mjesto nesreće, a klan ljudi oko Mirka Pavičića ovoga puta pokušao je do novca za obnovu zgrade Teatra Fenicea doći iz fondova Europske unije. Na sreću, to je neizvedivo jer zgrada nije u vlasništvu lokalne samouprave, nego je njegovo privatno vlasništvo. To je onemogućilo još jedan dotok europskih sredstava u privatne džepove, poručuje riječki Pokret otpora s konferencije za novinare.

Teatro Fenice pripada građanima, o njemu se nitko ne brine, a najmanje čovjek koji je vlasnik 70 posto poslovnih prostora na Korzu i oko njega. Sve to vrlo dobro znaju svi u gradu, uključujući i gradonačelnika Vojka Obersnela, koji svoju kulturnu orijentaciju potvrđuje skokovima u bazen, spuštanjem s nebodera ili pak tvrdnjom da je paljenje državne zastave umjetnički čin, rekla je Slavica Šota.

“Upravo se zbog toga neće umiriti sve dok svi koji pljačkaju Rijeku ne budu u zatvorima i ne vrate sav opljačkani novac. Ne damo se i sve smo prijavili OLAF-u, europskom uredu za borbu oprotiv prijevara”, kaže Šota.

Slučajno ili ne, fotoaparat naše fotoreporterke je nedugo nakon tiskovne konferencije na terasi kafića Ferrari zatekao upravo prozvane Obersnela i Pavičića. (rd/radio rijeka)

foto: josipa novaković

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here