Home Vijesti FOTO: Sve lokacije u Rijeci i okolici na kojima su postavljene policijske...

FOTO: Sve lokacije u Rijeci i okolici na kojima su postavljene policijske kamere

21853
0

This image has an empty alt attribute; its file name is nadzor_brzine_promet_rijeka-1.jpg

Na portalu Lokalpatrioti Rijeka potrudili su se poslikati sve lokacije na kojima su postavljene policijske kamere.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova kupilo je 15 novih radarskih uređaja za mjerenje brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR). Kamere će biti u funkciji 24 sata dnevno, a bit će postavljene na zagrebačkim, osječkim i riječkim prometnicama. Za nabavu uređaja izdvojeno je 4,68 milijuna kuna iz sredstava Nacionalnog programa za sigurnost prometa na cestama.

Na širem riječkom području bit će postavljeno 5 nadzornih kamera koje će se rotirati po potrebi na 10 lokacija , kućišta su već postavljena. Oprema za nadzor brizne i čitanje registarskih oznaka postavljena je uglavnom na stupovima javne rasvjete i to u ormarićima otpornima na metke, vodu, prašinu i temperaturu od -20 do 60 stupnjeva. Vrata ormarića moraju imati protuprovalnu bravu.

Kada kamera snimi neki prekršaj, na slici su kompletni podaci o mjestu, vremenu i registraciji vozila u prekršaju. Potom postaja prometne policije vlasniku kući šalje obavijest o prekršaju te ga se upućuje na obvezu davanja podataka tko je u upravljao njegovim vozilom. To je dužan napraviti u roku od osam dana, nakon čega se izdaje obvezni prekršajni nalog ili optužni prijedlog prekršajnom sudu.

Kazne su u rasponu od minimalnih 300 kuna do maksimalnih 15.000 kuna kako je regulirano Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Lokalpatrioti Rijeka donose sve lokacije na kojima su postavljene policijske kamere na širem području Rijeke :

1.) Rujevica , iznad kampa HNK Rijeka (nova dionica D427  Rujevica – odlagalište otpada Marišćina ) ispod nove CRODUX benzinske koja je u izgradnji.  OGRANIČENJE  60 KM/H !
2.) Kantrida – Liburnijska ulica ispod željezničkog nadvožnjaka. Pomaknut desetak metara ispred , kod autobusne čekaonice sjevernog ulaza u 3.maja OGRANIČENJE  50 KM/H !
3.) Mlaka, Zvonimirova odmah ispod Novog lista uz benzinsku postaju. OGRANIČENJE  50 KM/H !
4.) Pećine –  na sredini tunela Pećine na cesti D-404 kod skretanja za Tower centar. OGRANIČENJE  60 KM/H !
5.) Krnjevo – Nova cesta u blizini Gradske toplane. OGRANIČENJE  60 KM/H !
6.) Kostrena – naselje Doričići, blizu stadiona Pomorca. OGRANIČENJE  50 KM/H !
7.)  RIJEČKA ZAOBILAZNICA –  ispred Petrol benzinske ,  kod gradskog groblja Zamet (pješački prijelaz) . Nadgleda promet prema , čvoru Diračje , odnosno smjeru Opatije. OGRANIČENJE  90 KM/H !
8.) RIJEČKA ZAOBILAZNICA – ulaz u Tunel Škurinje 2 – nadgleda smjer kretanja iz Opatije prema Rijeci. Odmah kod trgovačkog centra Plodine (ex Tuš). OGRANIČENJE  70 KM/H !
9.) Turnić , Franje Čandeka . Kazne u pravilu stižu za oko cca 3 tjedna. 

Uklonjene kamere:

This image has an empty alt attribute; its file name is Draga_tunel_kamera_nadzor_brzine.jpg
Zaobilaznica – nakon izlaska iz tunela Draga, nadzor za sva vozila u smjeru kretanja od Sv. Kuzma prema Rijeci. (UKLONJENO) 
This image has an empty alt attribute; its file name is Kantrida_-_Ljubljanska_cesta.jpg
Kantrida – Ljubljanska cesta za sva vozila u kretanju iz smjera Matulja prema Rijeci  . OGRANIČENJE  50 KM/H ! (Uklonjeno)
This image has an empty alt attribute; its file name is Mlaka_Zvonimirova_Novi_list.jpg
 Mlaka Zvonimirova odmah ispod zgrade Novog lista . (UKLONJENO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here