Home Sport Fračišković: Cijena za Anasa može biti i veća od 7 milijuna eura

Fračišković: Cijena za Anasa može biti i veća od 7 milijuna eura

1628
0

Čelnici riječkoga prvoligaša u ponedjeljak su počeli razgovore s kapetanom i najboljim igračem Anasom Sharbinijem na temu njegove budućnosti na Kantridi. Kad je o Anasu riječ, obično kada se približava razdoblje prijelaznih rokova, krene priča o njegovom odlasku. Cijena? Sitnica. Sedam milijuna eura. Tko voli, nek’ izvoli. Uoči predstojećega zimskoga prijelaznoga roka priča je malo drukčija. Mladi kapetan »bijelih« još uvijek je najvrjedniji eksponat u riječkoj svlačionici, ali mu igrački i tržišni rejting strmoglavo pada svakim lošim rezultatom momčadi upitne kvalitete, koja posljednje kolo jesenskoga dijela Prve HNL dočekuje na sedmom mjestu.
– Istekom jesenskoga dijela sezone sjest ćemo zajedno s Anasom i donijeti neke odluke u njegovu i korist kluba – kaže predsjednik HNK »Rijeke« Ivan Vanja Frančišković. – Kad je u pitanju eventualna prodaja, mislim da je pritom najvažnije pogoditi tajming, uvjete za klub i igrača da ne bi poslije ispalo da smo pogriješili. Nama je u interesu da obje strane budu zadovoljene. Doduše, u ovom trenutku još uvijek nismo zauzeli stav. Tome ćemo se ozbiljnije posvetiti poslije nedjeljne utakmice.
Nakon što je svojim igrama prošle sezone vukao momčad i zaslužio poziv izbornika hrvatske reprezentacije Slavena Bilića za nastup na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, Anas je poslije sumorne riječke jeseni sve dalje od reprezentacije i, shodno tome, od cijene od sedam milijuna eura koju su klupski čelnici izvjesili zaintreresiranim klubovima. Ili ipak nije?
– Sve ovisi o trenutku – kaže predsjednik riječkoga prvoligaša. – Ne treba smetnuti s uma da smo u stanju golobalne recesije, ne samo u gospodarstvu nego i u sportu. To su činjenice, dolaze vremena u kojima neki iznosi, koji su se prije spominjali, više neće vrijediti. Mi smo odredili cifru ispod koje nismo htjeli ići, riječ je bila o sedam milijuna eura. Kada danas pričamo o Anasovoj cijeni, moramo uzeti u obzir sve što se u međuvremenu događalo i pritom procijeniti stanje na nogometnom tržištu. Da se razumijemo, Anasova cijena može biti i veća od sedam milijuna eura. Bilo bi najbolje kad bi se za njega zainteresirao svjetski poznati klub koji ne pita za cijenu kada uoči ovakvoga igrača. Naime, uvjeren sam da bi Anas mogao igrati u najboljim klubovima na svijetu ako malo popravi odnos prema igri. Sve u svemu, dobro ćemo promisliti prije nego što donesemo konačnu odluku. Anasa s klubom veže ugovor, a bit će prilike da mu ponudimo novi. Doduše, u ovom trenutku ništa nije konačno.
Budući da su čelnici »Dinama« u nekoliko navrata ozbiljno potaknuli pitanje Sharbinijeva angažmana, zanimljivo je čuti kako se odgovorni na Kantridi kane postaviti u pregovorima s izravnim suparnicima.
– »Dinamo« će kao i svaki drugi klub imati ravnopravne uvjete u eventualnim pregovorima – poručio je Frančišković, koji razmišlja i o tome da Anas Sharbini idućih sezona bude predvodnik nove generacije riječkih nogometaša.
– Naravno da ne odustajemo od varijante da Anas još neko vrijeme ostane naš igrač. Uostalom, ono što raduje jest činjenica da jedna cijela momčad naših mladih igrača kuca na vrata. Mi nismo protiv kupnje, ali uvijek me raduje kad neki naš mladi igrač odigra dobru utakmicu i nametne se kao prvotimac, poput Ljubovića. To je bolje nego kupovati igrače u slučaju kojih se često prevarimo – zaključio je Frančišković. (novi list)

Previous articlePrimorje ipak u polufinalu
Next articlePolančec: Kupci brodogradilišta neće morati nastaviti djelatnost

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here