Home Sport Frančišković: Neću razapinjati Rubčića

Frančišković: Neću razapinjati Rubčića

1522
2
Božićna rasprodaja i darivanje na Kantridi traje od prve utakmice (Zagreb 0-1). Sve su uzeli Šibenčani, a ponovili su to u nedjelju Zaprešićani. Osijek je nametnuo remi bez golova. U posljednja tri nastupa (Osijek, Šibenik, Inter) na Kantridi, 270 minuta, Riječani nisu postigli nijedan pogodak! A na klupi su sjedili Ivančić, Ostojić, Rubčić

U srijedu Zagreb u Kupu

– Razočaran sam. Ne znam zbog čega manjak borbenosti, trke. Čemu strah. Najgora je to utakmica otkako sam preuzeo momčad. Pristup je bio katastrofalan, bez pritiska, s tisuću taktičkih pogrešaka. Zabrinjava me to mrtvilo. Ili ne mogu, ili bojkotiraju. Više bih volio da je u pitanju ovo drugo, lakše riješiv problem. Ako im ne odgovara način rada, uvijek postoji drugi čovjek u interesu kluba – govori Rubčić.

Nakon što je dan ranije jasno rekao, “moramo izdržati ovih šest utakmica i onda vidjeti tko zaslužuje i može nositi dres Rijeke”.

U srijedu je na Kantridi kup-utakmica sa Zagrebom. Potom slijede dvije utakmice istine, a Hajdukom u Splitu i Dinamom na Kantridi, nedjelja-srijeda.

Riječani su protiv Intera izgubili bitku na sredini terena, tamo gdje se tražila agresivnost, kontakt igra, plitka i odlučna momčad. Bili su stalno u inferiornom položaju, s igračem manje. Štrok i Anas Sharbini su ofenzivni igrači po vokaciji, nije bilo pomoći od bočnih igrača. Matko ne može igrati po lijevoj strani u takvom rasporedu (4-2-3-1).

– Pokušali smo sve. Zamjenama igrača i korekcijom taktike, zaigrali s četvoricom napadača, ali… nula! Moramo osvježiti bokove, biti opasniji i agresivniji, bliže suparničkom golu – govori Rubčić.

Mnogi treneru već izmiču stolac. Predsjedniku Ivanu Vanji Frančiškoviću je ovo već treći kormilar otkako je izabran za čelnika kluba s Kantride. Poslije Dalića i Ivančića…

– Nemojte nositi čavle, nećemo Rubčića razapeti na križ odgovornosti. Pa tek je počeo raditi – govori Frančišković, koji nije krio razočaranje nedjeljnom utakmicom.

Momčad nema dirigenta

– Ne mogu vjerovati da momčad može odigrati tako nezainteresirano, apatično.

Frančišković nije za drastične rezove i kazne.

– U susretima s Hajdukom i Dinamom vidjet ćemo koliko može i vrijedi, inače skupa Rijekina momčad.

Predsjednik problem vidi i u čestim promjenama trenera.

– Očito je to ostavilo traga, treći trener ove sezone, svaki sa svojim stilom, svojom nogometnom filozofijom. Kao i činjenica da veliki broj igrača nema kontinuitet. Momčad je bez stabilnog vođe, dirigenta igre. Čovjeka koji će preuzeti odgovornost kada zapne – rekao je Frančišković na Korzu i odjurio na Kantridu na sastanak sa stručnim stožerom.

Jer, ma koliko svi zajedno nastojali gasiti vatru, situacija je alarmantna. (Jutarnji.hr)

2 COMMENTS

  1. Čuj ovo: ” Pokušali smo sve. Zamjenama igrača i korekcijom taktike, zaigrali s četvoricom napadača, ali… nula! Moramo osvježiti bokove, biti opasniji i agresivniji, bliže suparničkom golu – govori Rubčić.

    I onda se povukao u mušju rupu, umjesto zabiti još dva komada kao Zagreb njemu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here