Home Sport Franković: Primorje EB zaslužuje biti u vrhu

Franković: Primorje EB zaslužuje biti u vrhu

630
0

Pod krovom novog plivališta na Kantridi ovoljetno dobro raspoloženje gotovo se može napipati rukom. Nakon niza sezona »na kruhu i vodi«, VK »Primorje Erste banka« okupilo je momčad dužnu štovanja s kojom ne mora ustuknuti niti pred najjačima. Jedno od pojačanja riječkih vaterpolista leži u gromovitoj desnici medvejskog napadača Nikole Frankovića iza kojeg je burno razdoblje. Poslije odlaska iz Rijeke u »Mladost«, hrvatski reprezentativac, srebni s EP-a u Kranju, doživio je tešku ozljedu leđa. Srećom, oporavio se i nakon duge stanke vratio vaterpolu, sada se našao i u starom jatu.
– Nakon što je završila sezona, nastavio sam individualno trenirati – kaže o svom ljetu bez odmora Nikola Franković, povratnik u klub s kojim je prije pet godina bio drugi u Hrvatskoj i treći u Europi. – Nisam dolazio na bazen, ali sam kontinuirano bio u wellnessu u Opatiji, riječ je bila o relaksaciji s dozom rada u teretani. Kada smo se dogovorili »Primorje EB« i ja, odredili smo termin početka uvodnog treninga, to je bio 30. srpnja, kada sam krenuo raditi po programu kondicijskog trenera Darka Ažića. Sada su počele pripreme. Uvodni tjedan je bez trenera Zorana Roja, međutim, tu je Željko Tonković. Nadgledat će nas, a imamo program rada. Čekamo kada ćemo početi puno intenzivnije pripremame.
Kakav je osjećaj na početku priprema?
– Odličan. Baš sam se odmorio, prije svega od vaterpola jer nije lako igrati u vrhunskom klubu kao što je »Mladost«, koja uvijek pretendira na prvo mjesto. Bilo je psihološkog umora, a ja sam mjesec dana po završetku sezone iskoristio da se odmorim psihički, a onda i fizički.
Što vam je značio poziv »Primorja EB«?
– Ovo doživljavam kao jedan ambiciozan projekt jer bi povratkom Baraća i Glavana, zadržavanjem igrača poput centara Krapića i Vrlića, uz iskusnog Tiškivskog, bilo loše da »Primorje EB« nije napravilo još jedan korak više. Svakako da mi je poziv bio jako interesantan. Uprava je pokazala veliku želju za mojim dolaskom. Meni su se neke stvari poklopile, odgovaralo mi je da se vratim. Projekt jakog »Primorja EB« me dodatno privukao. Ne vjerujem da će biti i jedne utakmice a da tribine neće biti popunjene. To me raduje jer ovaj grad to zaslužuje. S ovim predivnim bazenom »Primorje EB« zaslužuje biti u vrhu i to ne prolazno, jednu-dvije godine. Nadam se da će biti održana konstanta.
Dobro je znana vaša momčad s kvalitetnim pojedincima. Dometi ovog sastava?
– Svakako se nadam da ćemo biti u igri za finale hrvatskog prvenstva, konkurenti »Mladosti« i »Jugu CO«. Dubrovčani su ipak vaterpolska institucija, grad stoji iza njih, konstatno su pokriveni sa svih strana. Uz malo sreće možemo napraviti puno toga. Ove sezone nastupamo i u Kupu LEN-a, »Primorje EB« je uvijek prolazilo taj kvalifikacijski dio. Doguralo je najviše do četvrtfinala i svakako da bi svaki prolaz dalje od toga, polufinale ili finale, bio velik uspjeh. To bi bilo stvarno fantastično. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here