Home Biznis Reuters: Ustavni sud će po hitnom postupku srušiti Vladin “harač”

Reuters: Ustavni sud će po hitnom postupku srušiti Vladin “harač”

857
0

Nakon što je predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak Ustavnom sudu uputio zahtjev za ocjenu ustavnosti kriznog poreza, istu temu istražila je i ugledna novinska agencija Reuters, čiji su novinari saznali da će predsjednikov zahtjev dobiti prioritetan status na Ustavnom sudu. Još uvijek se, naravno, ne zna kad će točno Ustavni sud odlučiti o Mesićevom zahtjevu, ali jedna stvar je sigurna. Naime, jedan je sudac Ustavnog suda, govoreći pod uvjetom anonimnosti, Reutersu rekao da će predsjednikov zahtjev dobiti prioritetan tretman.

„Mesićev zahtjev proći će proceduru puno brže od uobičajenih ustavnih tužbi, koje se mogu rješavati i po nekoliko godina. Mesić vjerojatno ne bi uopće uputio takav zahtjev da se nije prije toga posavjetovao sa svojim pravnim savjetnicima koji su vjerojatno vidjeli dovoljno pravnih osnova za ovakav zahtjev“, rekao je Reutersu ustavni sudac.
Agencija prenosi i izjave analitičara te poreznih stručnjaka koji kritiziraju Vladu jer je, umjesto da sreže državnu potrošnju, teret krize odlučila prebaciti na zaposlene i umirovljenike.

Olivera Lončarić Horvat, porezna Reuters: Ustavni sud ce po hitnom postupku srušiti Vladin harac?stručnjakinja, rekla je Reutersu kako joj se čini da postoje dobre osnove za reviziju kriznog poreza, jer se isti prema Vladinom prijedlou primjenjuje retroaktivno (odnosno zakon donesen 31. srpnja primjenio bi se na plaće isplaćene u kolovozu, a zarađene u srpnju). (busunesss.hr)

foto (cropixxx)

Previous articleNovi šok na Kantridi: Sharbinijevi u Hajduku!
Next articleFranković: Primorje EB zaslužuje biti u vrhu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here