Home Vijesti Frković predstavio kandidaturu za župana: Daleko najmlađi tim u Hrvatskoj

Frković predstavio kandidaturu za župana: Daleko najmlađi tim u Hrvatskoj

1286
2

Akcija mladih i Lista za Rijeku kao kandidata za primorsko-goranskog župana i njegove zamjenike nominirali su daleko najmlađi tim u Republici Hrvatskoj kojeg predvodi Goran Frković diplomirani pravnik kao kandidat za župana te Sandi Basić i Mario Alempijević, diplomirani ekonomisti kao zamjenici. I županijsku listu, većinom čine mladi visoko obrazovani ljudi koji smatraju da se županija može daleko više napraviti na razvitku svih gradova i općina na njezinom području.

– Danas, nažalost uopće ne postoji, ili postoji vrlo mala suradnja između jedinica lokalne samouprave na području županije, a upravo bi trebala biti zadaća županije da koordinira gradove i općine na gospodarskom, sportskom, kulturnom, te ostalim područjima. Ukoliko građani prepoznaju našu iskrenost, znanje i dobre namjere jedan od prvih koraka će biti da županija postane ono što je odavno trebala postati, motor razvoja cijelog područja, istaknuo je kandidat za župana Goran Frković.

Manje općine i gradovi nemaju dovoljno financijskih mogućnosti, niti ljudskih resursa da pripremaju projekte za Europske fondove i projekte za strane investitore te im pružaju im pomoć u realizaciji, istaknuto je na pressici.
– Nažalost, Primorsko–goranska županija uopće do sada nije prepoznala mogućnost dobivanja novaca od fondova, te prirodne predispozicije pomoću kojih bi mogli postati jedna od najbogatijih regija ne Hrvatske, već Europe, istaknuli su kandidat za primorsko-goranskog župana i njegovu zamjenici.

Na tiskovnoj konferenciji je istaknuto kako u županiji posljednjih dvanaestak godina nije ostvaren niti jedan veći kapitalni projekt.
– Umjesto da se otvaraju radna mjesta, sve više poduzeća stavlja ključ u svoje brave. Jedan od naših prvih koraka bit će osnivanje ureda za investicije koji bi osim da priprema projekte za EU fondove imao zadaću da pruža pomoć gradovima i općinama pri realizaciji projekata na njihovom području kao što su poduzetničke zone te gradnja novih turističkih kapaciteta.

Kandidati Akcije mladih i Liste za Rijeku zalagati će se za gospodarenje komunalnim otpadom zasnovano na ekološki prihvatljivim standardima, prometnom povezivanju gorskog kotara, te prstena oko Rijeke brzom željeznicom, zaustavljanju nekontrolirane betonizacije i apartmanizacije obale koje prijeti bespovratnom uništenju ekosustava.

2 COMMENTS

  1. Svaka cast mladima ali oni koji iz skolskih i fakultetskih klupa idu u politiku za mene su sljam najgore vrste! Neradnici i ljencine, njima ne mogu dati moj glas da upravljaju mojom sudbinom! Svi politicai su paraziti!

  2. zanimljivi kriteriji, dakle preduvijet za uspješnog političara je da ima preko 70 godina? po cemu je necija starost garancija (ne)rada i (ne)lijenosti? u konkretnom slučaju, mladi kandidat za župana iz AM već godinama radi kao odvjetnik, a poprilično radno iskustvo imaju i njegovi zamjenici. jedan od zamjenika se u slobodno vrijeme bavi i organiziranjem humanitarnih akcija, bilo je nedavno o tome na RD i u novom listu. sto se tice parazita, ima ih u svim zanimanjima pa i u politici. izabrani zastupnici ne padaju s neba, nego ih na njihova mjesta izabiru birači.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here