Home Top Vijest Prvo sučeljavanje kandidata za primorsko-goranskog župana

Prvo sučeljavanje kandidata za primorsko-goranskog župana

709
0

Večeras će se na Kanalu Ri održati prvo sučeljavanje kandidata za Župana primorsko-goranske županije. Emisija počinje u 21 sat, a u studiju će se pojaviti Zlatko Komadina, kandidat SDP-ove koalicije, Goran Frković, kandidat koalicije Akcije mladih i Liste za Rijeku, kandidat PGS-a Franjo Butorac te Josip Borić kojeg je kandidirao HDZ. Osim ovog sučeljavanja, Kanal Ri će sljedeći petak uoči izborne šutnje organizirati sučeljavanje šest kandidata za riječkog gradonačelnika.

U ostalim elektronskim medijima odlučili su se isključivo za suhoparno pojedinačno predstavljanje kandidata kojima je dodijeljena određena minutaža. Iznimka je Primorski radio koji će organizirati sučeljavanje kandidata za župana 13.5. i gradonačelnika 14.5. u jutarnjim satima.

Kako saznajemo, za sljedeći utorak je bilo predviđeno još jedno sučeljavanje kandidata za riječkog gradonačelnika ali je otkazano nakon što ga je odbio aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel.

Tako će birači u gradu i županiji imati samo jednu priliku ocjene svojih kandidata u međusobnom srazu na televiziji i radiju. Ovome treba dodati i činjenicu kako niti jedan elektronski medij nije pružio mogućnost izravnog sučeljavanja nositelja stranačkih lista za gradske i županijske parlamente koji će nakon ovih izbora dodatno dobiti na važnosti, posebno u slučajevima u kojima većinu budu formirale snage u opoziciji s izabranim gradonačelnicima i županima. Budući da se dio lokalnih medija financira i sredstvima poreznih obveznika, ovakva medijska zatvorenost je u suprotnosti sa zakonskom odredbom o ravnoravnom medijskom tretiranju svih opcija uključenih u izbore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here