Home Vijesti Glasnogovornik Vlade o slučaju ‘Three Monkeys’: To je odraz nervoze u SDP-u

Glasnogovornik Vlade o slučaju ‘Three Monkeys’: To je odraz nervoze u SDP-u

531
0

Glasnogovornik Vlade Marko Milić gost je emisije N1 studio uživo.

S Markom Milićem urednica emisije Iva Puljić Šego razgovarala je o slučaju Rijeka i kafiću Tri majmuna iz kojega je, među ostalim, poručeno da HDZ-ovci nisu došli, a što je premijer jučer ljutito komentirao.

Upitan bi li premijer prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Tri majmuna, Milić je rekao da je premijer jučer rekao svoj stav.

“Ovo nije sukob Vlade i jednog ugostitelja”, rekao je Milić.

“Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, rekao je Milić, poručivši da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje.

To dovoljno govori o gospodinu Obersnelu. Ja sam od njega očekivao ispriku, rekao je Milić, dodavši da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku.

“Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja…”, rekao je Milić.

Pojednostavljuje se izjava Plenkovića, rekao je Milić, dodavši da se radi o situaciji na korak do fašizma. “Samo se probajte staviti u situaciju da se ovo dogodilo i da je prozvan bio netko iz SDP-a ili Armade ili gospodin Obersnel. Pa imali bismo revoluciju u Rijeci, potaknutu od SDP-a”, rekao je Milić.

Reakciju pravobraniteljice pozdravljaju, rekao je Milić, dodavši da su na reakcije institucija dugo i čekali.

Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati, poručio je glasnogovornik Vlade. “Idemo s jakim snagama”, rekao je Milić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here