Home Mozaik “Godinama radim u financijama s vrlo bogatim klijentima: svi imaju ove 3...

“Godinama radim u financijama s vrlo bogatim klijentima: svi imaju ove 3 navike”

112
0
pexels rdne 5778555

Čovjek jasno daje do znanja da ne postoji trik, već niz elemenata koje treba imati na umu ako želite postići uspjeh. Posebno je naveo 3 navike koje su učestalo česte.

Koliko god netko sanjao, recept za uspjeh ne postoji. Svaka je situacija drugačija i ono što je uspjelo jednome, ne mora vrijediti za drugoga. Ipak, promatranje ponašanja i navika nekoga tko je stigao tamo gdje bismo željeli stići i mi, može pružiti potrebne elemente da krenemo pravim putem, otkrijemo nove perspektive i pomogne nam da dođemo do odabranog cilja. Malik S. Lee radi u financijskom sektoru i, točnije, bavi se savjetovanjem klijenata o upravljanju njihovom imovinom, uključujući ulaganja, osiguranje i planiranje za dugoročne ciljeve. To mu je omogućilo da provede 15 godina u bliskom kontaktu s bogatim ljudima i identificirao je posebno 3 navike koje su bile iznimno raširene.

3 navike “bogatih”

“Putevi svakog od nas do postizanja financijske neovisnosti su različiti – kaže Malik za BusinessInsider – ali postoje tri navike koje dijele neki od mojih najbogatijih klijenata.”

Prvo, ono što je ovim ljudima zajedničko je njihov odnos prema štednji. Kada pomislite na bogatstvo, teško je ne povezati ga s najnovijim sportskim automobilima, zadivljujućim vilama i šopingom. Ipak, “najuspješniji klijenti uvijek izdvajaju barem 25% svoje godišnje (bruto) zarade.”

Drugi element koji je primijetio Malik tiče se razumijevanja čimbenika rizika i upravljanja njime. Zapravo, čovjek tvrdi da su rizici veći kada netko pokušava zadržati bogatstvo u usporedbi s onim kada je još uvijek predan njegovom akumuliranju:

«Jednom kad ga steknete, potrebno ga je zaštititi ne samo od negativnih odluka u vezi s ulaganjima ili od nestabilnosti tržišta, nego i od pretjeranog trošenja, inflacije i dugovječnosti. Ta je zaštita često vrlo skupa.”

Konačno treća navika. Najbogatijim klijentima zajednički je cijeli tim stručnjaka koji im je spreman pomoći:

«Sve češće ljudi koriste Google ili Youtube za poduke i brigu o svojim financijama. Oni uspješniji oslanjaju se na stručnjake. Tim općenito čine odvjetnik, porezni stručnjak, stručnjak za osiguranje i financijski savjetnik”.

Kontrolirajte svoje emocije

Ovim navikama Malik dodaje niz općih savjeta koje morate imati na umu kada radite sa svojim timom. Uvijek kontrolirajte svoje emocije kako biste zadržali jasnoću. Radite u skladu s dobro definiranim planovima specifičnim za situaciju. Idite u korak s financijskim i pravnim promjenama koje se brzo razvijaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here