Home Sport Gračan: Pažljivo ću izabrati pojačanja

Gračan: Pažljivo ću izabrati pojačanja

1942
0

gracan

– Upoznajemo se još uvijek, ali veseli me što igrači normalno treniraju, motivirani su, želja za radom postoji, a nemamo ni problema s ozljedama. Psihološka kriza postoji i zato jer je to uglavnom mlada momčad koja obećava, ali koju negativni rezultati puno više opterećuju nego iskusnije igrače. No, treba samo malo više strpljenja i podrške i to će proći! Rijeka ima mladu momčad, a time i budućnost – kaže Gračan u razgovoru za Večernji list.

– Na nekim pozicijama nemamo dovoljno igrača, ili nisu uopće pokrivene. To moramo promijeniti, jer kada je konkurencija za mjesto veća, veći je i motiv za rad i dokazivanje. Naravno, jako pažljivo ćemo izabrati igrače, jer trebamo dovesti kvalitetne igrače, a ne samo one koji će popunjavati broj – naglašava Gračan.

Prvi protivnik Rijeci pod Gračanovim vodstvom bit će nogometaši pulske Istre 1961 koji u subotu dolaze na Kantridu. I Istra je doživjela trenersku promjenu i rezultatsku krizu te će obje momčadi u utakmicu ući s utegom oko vrata.

– Vrlo zahtjevna utakmica s psihološke strane, ne samo igračima nego svima u klubu. No, lijek je čvrsta, disciplinirana i agresivna igra i ako tako otvorimo utakmicu, vjerujem da će nervoza brzo proći. Pravi pristup dovest će nas do pobjede, koja bi i te kako olakšala rad u nastavku prvenstva – smatra Gračan.

Nervoza će zahvatiti i Rijekina trenera. Nakon devet godina opet je na Kantridi, gdje je prije deset godina vodio bijele u povijesnoj borbi za naslov prvaka Hrvatske.

– Bit će to pozitivna nervoza! – zaključuje Gračan. (photo: vecernji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here