Home Sport Grad Rijeka podržao Jadranski slalom

Grad Rijeka podržao Jadranski slalom

1039
0

Grad Rijeka jedan je potpisnika Sporazuma o potpori Međunarodnog Jadranskog slaloma, koji će se u organizaciji Ski kluba Rijeka održati 27. i 28. ožujka 2009. godine na Platku. Međunarodni jadranski slalom ustanovljen je 1933., prekidan je nekoliko puta, obnovljen je 2006. godine, a protekle dvije nije se održao zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Potpisnici Sporazuma su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, koji će za održavanje ovog sportskog događaja izdvojiti po 100 tisuća kuna, kao i Grad Opatija, Općina Čavle, Turistička zajednica Grada Opatije te SKI klub Rijeka. Sporazum, vrijedan ukupno 600 tisuća kuna, u ime Grada Rijeke potpisao je Veljko Karabaić. Danas potpisani sporazum ustvari je potvrda sporazuma potpisanog krajem 2006. godine, kojim se dala potpora slalomu najavljenom za proljeće 2007. godine.

Predsjednik Počasnog odbora je predsjednik RH Stjepan Mesić, a njegovim zamjenicima imenovani su župan Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Predsjednik Organizacijskog odbora je Milan Tumara, ujedno i počasni predsjednik Ski kluba Rijeka.

Organizacija Jadranskog slaloma dio je sveobuhvatnog projekta pretvaranja Platka u sportsko-rekreacijski centar Primorsko-goranske županije, koji bi omogućio bolje uvjete za održavanje velikih skijaških natjecanja, ali i služio razvoju turizma i rekreaciji stanovnika Rijeke i županije.

Kako je kazao Tumara, o kvaliteti organizacije Jadranskog slaloma te uređenju Platka ovisi i održavanje Europskog kupa u skijanju u ožujku 2010. godine. Za to natjecanje na Platku bi se, između ostaloga, trebalo omogućiti dovoljno umjetnog snijega, urediti jezero s 15 tisuća metara kubičnih vode i stazu za treniranje. (rijeka.hr)

Previous articleNeizvjesno 1,5 milijardi kuna za brodogradilišta – čekaju li nas socijalni nemiri?
Next articleSvjetska banka odobrila 84 milijuna eura za Rijeka Gateway II

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here