Home Vijesti Gradsko vijeće nakon dužeg vremena odradilo ‘normalnu’ sjednicu

Gradsko vijeće nakon dužeg vremena odradilo ‘normalnu’ sjednicu

647
0
foto: rijeka.hr

Nakon duže vremena održana je kompletna sjednica riječkog Gradskog vijeća. Na sjednici nisu sudjelovali vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Živog zida i Mosta. U HDZ-u tvrde da ne žele sudjelovati zbog političke trgovine u kojoj sudjeluju HNS i Lista za Rijeku, u Mostu zbog toga jer u Gradskom vijeću nema jasne većine, a u Akciji mladih zato što je dio političkih stranaka odustao od svojih predizbornih obećanja.

Ipak, kvorum je i bez njih bio relativno komforan jer su u vijećnici ostala tri vijećnika Kuba Liste za Rijeku, nezavisni Marinko Koljanin i Hrvoje Burić. Burić se tokom sjednice prebacio u županijsku skupštinu koja se održavala u isto vrijeme, a Peranić otputovao u Zagreb na saborski Odbor za obrazovanje i kulturu čiji je vanjski član u kojem radi na pripremi tematske sjednico Europskoj prijestolnici kulture

U takvom sastavu, većina je točaka izglasana bez prevelike rasprave. Jednoglasno nije prošla točka o izmjenama DPU-a Potom koja je prošla s 19 glasova dok su vijećnici Liste za Rijeku ostali suzdržani. Slično je bilo s točkom akcijskog plana za mlade Grada Rijeke. Predsjednik Odbora za obrazovanje i predškolski Danko Švorinić iznio je niz primjedbi zbog koji prijedlog nije prošao na matičnom odboru te predložio povlačenje materijala s dnevnog reda na doradu. Iako je sličnog stava bila i Morana Jokić, prijedlog je izglasan sa 16 glasova za, 4 protiv (2 Ri i 2 HNS) te jednim suzdržanim (HNS).

Na sjednici je trebao biti izabran i novi saziv Savjeta mladih ali je točka skinuta s dnevnog reda nakon odustajanja nekoliko kandidata iz organizacija bliskih SDP-u s čime je broj kandidata pao ispod broja koji se bira u savjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here