Home Vijesti Guardian o odluci Hrvatskog sabora: ‘Milanović je otvoreni kritičar politike Zapada’

Guardian o odluci Hrvatskog sabora: ‘Milanović je otvoreni kritičar politike Zapada’

172
0
Piše: Gordan Malić/Fb

Neizglasavanje sudjelovanja Hrvatske u obuci ukrajinskih vojnika tema je i inozemnih medija, pa tako britanski The Guardian piše kako je glasanju prethodila višesatna debata u Saboru. Spominju i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, za kojeg navode kako je prethodno odbio potpisati prijedlog.

Također, za Milanovića pišu kako je “otvoreni kritičar zapadne politike u Ukrajini” te da tvrdi kako se Hrvatska ne bi trebala miješati u rat.

Podršku Vladinom prijedlogu dalo je 97 zastupnika, a njih desetero bilo je protiv. Suzdržanih nije bilo, ali dobar dio oporbe uopće nije bio u sabornici u trenutku glasanja, iskazujući na taj način svoj protiv procedure koju je prema njima gurao vladajući HDZ.

Premijer Andrej Plenković ubrzo se oglasio, nazvavši one koji, po njemu, nisu donijeli pravu odluku, “političkim patuljcima i kukavicama”.

“Ovaj današnji događaj je velika razdjelnica u političkom životu Hrvatske koja dijeli ozbiljne, odgovorne, one koje štite nacionalne interese, a tu ubrajam parlamentarnu većinu i ovih 20 dodatnih zastupnika, od političkih patuljaka i kukavica koji nisu bili u stanju donijeti pravu odluku”, poručio je još.

Previous articleČetvorica hrvatskih reprezentativaca propustila trening
Next articlePuhovski: Dobar dio ljevice se ponaša po staljinističkom obrascu, nemaju hrabrost za jednu kritičku riječ Milanoviću

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here