Home Vijesti Haller: Riječkom KBC-u prijeti zatvaranje

Haller: Riječkom KBC-u prijeti zatvaranje

1875
4

kbcrijeka300Ne krene li se uskoro u gradnju nove bolnice, KBC-u Rijeka prijeti zatvaranje, upozorava ravnatelj bolnice Herman Haller i upozorava na kritično stanje zgrada u kojima su smještene riječke bolnice.

Situacija u KBC-u Rijeka je kritična – na tri lokaliteta u starim bivšim austrougarskim konjušnicama i vojarnama borave pacijenti i radi medicinsko osoblje, dok krovovi i vertikale prokišnjavaju, liftovi se zatvaraju zbog sigurnosti, naginju se zgrade u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Ne krene li se uskoro u gradnju nove sveučilišne bolnice, riječkom KBC-u prijeti zatvaranje, istaknuo je ravnatelj bolnice Herman Haller prije potpisivanja ugovora sa županom Zlatkom Komadinom o ulaganju 200 tisuća kuna iz proračuna Primorsko goranske županije u popravak sanitarnih čvorova Kliničkoga bolničkog centra Rijeka.

Izvedbeni projekt druge faze gradnje nove riječke bolnice na Sušaku je gotov i predan Ministarstvu zdravlja, pa kako postoji projekta dokumentacija, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina smatra da je krajnje vrijeme da se nakon desetljeća pustih obećanja, s gradnjom i započne.

Previous articleUdar na nabujalu birokraciju: Gradsko vijeće u raspuštanje, a Obersnel u volontere?
Next articleĆirilica, nasiljem na nasilje

4 COMMENTS

  1. Osnovni problem kojim bi trebalo riješiti problem jedinstvenog KBC Rijeka na jednom mjestu leži u Nacionalnoj strategiji razvoja zdravstva do 2020 godine koju je svojevremeno prezentirao sadašnji ministar zdravstva, nalazi se u samoj strategiji, koja kaže kako je opća ili univerzalna zdravstvena zaštita zajamčena ustavima većine država EU, pa tako i hrvatskim Ustavom, ali ne postoji univerzalan odgovor na koji način financirati zdravstveni sustav pa tako i želju građana Rijeke za dobivanjem nove Sveučilišne bolnice na prostoru Trsata.Mislim da želja postoji ali samo u Rijeci.

  2. Nova bolnica koju gura Haller i Linić uopće nije potrebna ovom gradu. Ovom gradu trebaju dobro plaćeni liječnici,medicinske sestre i dostatna količina tehnike. Ovo što gura Haller u ime SDP-a i građevinskih vlasnika firmi, je samo osobni interes politike i odabranih vlasnika firmi, te povećanje duga države.
    Haller,HDZ-ovac u službi SDP-a, kao i riječki HDZ već godinama. Konačno, dug riječkog KBC-a je nastao pod ravnateljstvom Hallera, a “zahvalni” SDP ga je postavio za sanacijskog upravitelja, i to samo zato što im vjerno služi u guranju izgradnje nove bolnice, kao da zidovi i zgrade liječe sugrađane i ljude ovog kraja.

  3. Dragi gosp. Cabrijan,
    Moram Vam reci da ste totalna budala. A cinjenica da ne vidite kako KBC mora biti jedna jedina (POVEZANA!) zgrada kao i u ostalim drzavama EU pokazuje koliko ste primitivni i neobrazovani. Sto se placa tice, nemojte svaljivati krivnju na bilo koju vladu u Rijeci, nego na opcenito stanje Hrvatske u kojoj zive neobrazovane osobe kao Vi. Takodjer Vasa neupucenost u Hallerov rad je zapanjujuca. To je jedan od rijetkih doktora koji hrvatskom zdravstvu donosi ugled. To sto Vi ni u to niste upuceni dokazuje moje tvrdnje.

  4. Dragi gos. Boris. Vi ste očito jako obrazovan čovjek, pa Vam je u vokabularu i standardni riječnik djelenja budala.Inače vozim Golf 2, a trebao bi bar Golf 6, jasno ako ćete mi Vi to platiti. Inače, Hallerov rad kao liječnika mi nije poznat i ne zanima me, već me isključivo zanima Haller kao stečajni upravitelj i član HDZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here