Home Mozaik “Halloween nije dio naše tradicije? Ukinimo i Djeda Božićnjaka.”

“Halloween nije dio naše tradicije? Ukinimo i Djeda Božićnjaka.”

228
0

Noć vještica u školi, da ili ne? Ovo je jedna od velikih rasprava koje obilježavaju svaku školsku godinu u ovom razdoblju. Obilježavanje tradicionalnog blagdana koji ne pripada našoj kulturi, naime, pokreće “brbljanje” na društvenim mrežama koje često pregrijava duhove.

Ima onih koji su odlučno protiv: “Neeeee, nije to u našoj tradiciji”; “S obzirom na podrijetlo i predmet obožavanja, rekao bih da je bolje potpuno ga ukinuti, a također bih rekao da ima razloga za zabrinutost za one koji još uvijek slave ove opscenosti”;

“Keltsku su tradiciju iskrivili slično kršćanskoj… Uvijek sam je bojkotirao… Slastice mrtvih i svjetlo bundeva koje pobjeđuju tamu…”

Ima onih koji pokušavaju razmišljati o podrijetlu festivala: “to je drevni keltski festival Svih svetih koji je zatim nakon invazije kristijaniziran… trebali bismo se informirati prije nego što progovorimo. Mi smo učitelji…”

A ima i onih koji se postavljaju na konstruktivniji način: „Govorite o tome, bez naglaska, kao o kulturnoj činjenici anglosaksonskog svijeta vrlo davnih korijena i, istovremeno, govorite o našim tradicijama…“

S druge strane, “Noć vještica je učenje drugačije kulture. Tako da ne vidim problem, kao što učite strane jezike u školi, također je dobro iskusiti kulture drugih naroda… Trebali bismo reći ne mobitelima i društvenim mrežama u školi.”

Mnogi nas pozivaju da ne budemo tako kruti i da to jednostavno shvatimo kao zabavu: “Djeca slave i zabavljaju se maskirajući se i tražeći trik ili poslasticu, što je loše u tome? A kako si naporan…”;Ironično, neki, odgovarajući onima koji žele ukinuti Noć vještica jer nije u skladu s tradicijom naše zemlje s većinskim katoličkim kršćanima, pišu: “Ukinimo onda i Djeda Božićnjaka!

Previous articleMajka je izbacila iz kuće svoju djecu “žicaroše”: “Imaju 40 godina i ne pomažu u troškovima”. Sud: “Obojica rade, mogu se sami uzdržavati”
Next articlePles je dobar za mozak starijih ljudi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here