Home Mozaik Hamburg kao Istra: Thompson je neofašistički pjevač

Hamburg kao Istra: Thompson je neofašistički pjevač

220
0

Sveučilište u Hamburgu u zadnji je trenutak izbjeglo političku katastrofu, javlja u internetskome izdanju list Hamburger Morgenpost komentirajući odluku sveučilišne Uprave da zabrani koncert hrvatskoga pjevača Marka Perkovića Thompsona koji se trebao održati iduću subotu. Sveučilišna je Uprava nakon prosvjeda i razgovora sa studentskim vodstvom odlučila razvrgnuti već potpisan ugovor s Thompsonom. U članku pod naslovom ‘Zaustavljen Hrvat nacist!’ autorica teksta Renate Pinzke kaže kako je iduće subote u blagovaonici toga sveučilišta ‘neofašistički pjevač’ Thompson trebao održati koncert.

Njegovi ga obožavatelji ‘rado pozdravljaju nacističkim pozdravom’, kaže se u tekstu i dodaje da i sam Thompson ‘često slavi ubojice iz koncentracijskoga logora u Jasenovcu’.

Sveučilišna je Uprava nakon prosvjeda i razgovora sa studentskim vodstvom odlučila razvrgnuti već potpisan ugovor s hrvatskim pjevačem.

Thompson je već zabranjivan u Nizozemskoj, piše Hamburger Morgenpost, ali u Njemačkoj je do sada nastupao bez zapreka pa je 2005. na koncert u Frankfurtu došlo 13.000 ljudi.

Uprava Sveučilišta sada tvrdi da nije znala s kime potpisuje ugovor.

‘Odmah smo odlučili povući se iz toga ugovora’, rekla je glasnogovornica Uprave.

Previous articleSkočić i Cico: Nitko nas nije kontaktirao!
Next articleGrađevinski radovi na Delti do kraja godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here