Home Sport HNS: Kantrida nema uvjete ni za 2. ligu?!

HNS: Kantrida nema uvjete ni za 2. ligu?!

2721
0
Piše: Danko Švorinić

Hrvatski nogometni savez je u prvom stupnju završio postupak licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2020./2021.

Najveća novost je da je Šibeniku definitivno potvrđena licenca za 1. HNL, u kojoj će igrati sljedeće sezone budući da je u trenutku prekida prvenstva bio na prvom mjestu i tako izborio plasman u viši rang. Istovremeno, licencu za prvu ligu nije dobio Inter, ali Zaprešićani nisu zadovoljili uvjete čak ni za 2. HNL. Razlog su financijski uvjeti, koje Inter nije zadovoljavao.

“Inter će dobiti sve licence. I Uefinu, i za 1. HNL i za 2. HNL”, rekao je za Index kratko direktor kluba Branko Laljak.

Iako bi prema aktualnoj tablici u doigravanje za 1. HNL trebala ići Croatia, klub iz Zmijavaca nije zatražio licencu za 1. HNL pa će i sljedeće sezone igrati u drugoj ligi. U play-off bi stoga trebao ići Orijent 1919, ali ni njemu nije izdana licenca za prvu ligu. Klub s Krimeje prijavio je Kantridu za svoj stadion za sljedeću sezonu, no stari Rijekin stadion ne zadovoljava uvjete za 1. ligu. Najveći problem je nedostatak brojača na ulazima, iako je gradonačelnik Vojko Obersnel najavio da će se na stadionu napraviti sve kako bi se mogle igrati utakmice pa je za očekivati da će se Orijent žaliti.

Cibalia je očito riješila goleme financijske probleme koje je imala budući da je na popisu klubova koji su dobili licencu za 2. HNL.

Licencu za 2. HNL nije dobila ni NK Opatija koja je prvak 3. HNL – zapad. Opatija nije zadovoljila u prvom krugu iz istog razloga zbog kojeg nije zadovoljio Orijent. Naime, oba kluba su za stadion prijavila Kantridu, koja trenutačno ne zadovoljava nikakve uvjete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here